Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.08.2018.

08:01

Federer zakazao meč sa Đokovićem večeras u 22 sata

U finalu Mastersa u Sinsinatiju igaće Novak Đoković i Rodžer Federer, jer je David Gofan predao meč Švajcarcu pri rezultatu 1:0 (7:6/3) i 1:1 u drugom setu.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer zakazao meč sa Đokovićem večeras u 22 sata
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Federeru je ovo osmo finale u Sinsinatiju, a četvrto protiv Đokovića. On je tri puta sprečio našeg tenisera da osvoji jeddini masters koji mu nedostaje.

Gofan se od početka meča sa Federerom mučio s povredom, imao je problem kada je servirao, ali je ipak smogao snage da se odupre Švajcarcu i da osvoji gemove u kojima je servirao. Belgijanac je biio siguran do 6:5 za Federera, a onda je Rodžer umalo napravio brejk. Gofan je spasao tri brejk lopte, osvojio još jedan gem na svoj servis i ušao u taj brejk.

U njemu je odmah oduzeo poen Federeru, ali je zatim stao, uzgubio dva svoja i Rodžer je mirno priveo taj brejk kraju uz još jedan oduzet servis Gofanu - 7:3.

U pauzi između dva seta Belgijanac je uzeo medicinski tajm-aut, odlučio je da, ipka, nastavi borbu, a u drugom setu Gofan je poveo 1:0, iako je Federer imao brejk loptu. Uzvratio je Federer - 1:1, da bi u trećem gemu Gofan poveo, ali je pri rezultatu 40:30 ipak morao da preda meč.

Đoković i Federer igraju večeras od 22 sata.

Biće to njihov prvi susret posle 28. januara 2016. godine i polufinala na Australijan openu, u kojem je Đoković pobedio sa 3:1. Novak velikki značaj pridaje osvajanju ovog turnira, ne samo zato da bi podigao samopouzdanje pred US open, već i zbog činjenice da je to jedini masters od ukupno devet koji nije osvojio (ne računajući turnir koji je bio masters ali se više ne igra).

Novak, međutim, ima najveću moguću prepreku pred sobom, a to je Rodžer Federer, čovek koji je igrao sedam finala i sedam puta u njima pobedio, uz ranije spomenute tri pobede nad Novakom Đokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d