Nova vest
Tenis

Subota, 18.08.2018.

13:55

Federer ljut na sudiju: Samo se izvini

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, bio je veoma ljut na sudiju u stolici na meču sa sunarodnikom Stanom Vavrinkom.

Izvor: PT

Autor: PT

Federer ljut na sudiju: Samo se izvini
Foto: Getty Images

Federer nije igrao na vrhunskom nivou u ovom duelu, međutim na kraju je ipak uspeo da dobije posle velike borbe i tri seta.

Teniser sa najviše osvojenih Grend slemova morao je da odigra dva duela u petak i potpuno očekivano bio je nervozan u meču sa Vavrinkom.

Da sve bude još teže za Švajcarca, sudija ga je tokom drugog seta oštetio, pošto nije čuo linijskog sudiju da je rekao "aut". Vavrinka je servirao u drugom setu kod rezultata 1:1 i imao je 30:0.

U narednom poenu Rodžer je napao i izašao na mrežu, a Vavrinka je poslao pasing-šot u aut, prema linijskom sudiji. Ipak, glavni arbitar nije to nije čuo i dodelio je poen Stanom, koji je u tom trenutku došao do 40:0.

Federer je sačekao da se završi gem i rekao: "Trebalo bi da bude 30:15, rekla je da je bio aut". Sudija u stolici odgovorio je: "Rodžere, nisam čuo ništa i dosudio sam 40:0. Loptica je bila na liniji".

Rodžer je potom kazao: "Idi pitaj je, dosudila je bila aut. Kako nisi mogao da je čuješ?".

Nakon što je Vavrinka dobio taj gem, sudija je kazao da nije čuo i da je mislio da je loptica dobra, a Federer je tražio od njega da samo kaže da mu je žao: "Samo reci 'izvini, nisam čuo'". Posle toga mu se arbitar izvinio i Švajcarac je prihvatio izvinjenje.

Ovo nije omelo sedmostrukog šampiona Sinsinatija da izjednači na 1-1 u setovima i da potom dobije meč. Poen možete videti na 5:10 snimka, ali nažalost ne i raspravu, pošto su to isekli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve