Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.08.2018.

18:45

Australijanci razočarani zbog reforme DK: Otišlo se predaleko...

Teniski savez Australije izdao je zvanično saopštenje u kojem navode da su veoma razočarani zbog reforme Dejvis kupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Australijanci razočarani zbog reforme DK: Otišlo se predaleko...
Foto: Getty Images

"Teniski savez Australije ekstremno je razočaran zbog radikalnih promena u Dejvis kupu. Reforma je vitalna za takmičenje, ali otišlo se predaleko od onoga što je Dejvis kup činilo unikatnim, a to je domaći i gostujući teren koji su dovodili elitni tenis ka mnogim navijačima širom sveta. ITF sada ima veliku odgovornost da osigura sjajnu tekovinu i prestiž koji poseduje ovo takmičenje i zadrži ga", navode iz TSA.

Iz Australije najviše su bili protiv ovoga, pošto je kod njih Dejvis kup velika tradicija i "Oziji" su uvek pravili najbolju atmosferu.

Dejvis kup se više neće igrati u toku sezone, već će se na kraju sezone održati turnir koji će činiti 18 selekcija.

Za promenu je bilo potrebno da se s tim saglase dve trećine nacija (od 140) i to se upravo i desilo, pošto je čak 71 odsto glasalo za novi format.

U februaru naredne godine, 24 nacije učestvovaće na kvalifikacionom turniru, od čega će 12 izboriti plasman na završni turnir, na kom će učestvovati polufinalisti iz tekuće sezone, kao i dve selekcije koje će dobiti specijalnu pozivinicu.

Prvi Dejvis kup u novom formatu održaće se od 18. do 24. novembra 2019. godine, a domaćin će biti Madrid ili Lil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve