Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.08.2018.

16:10

Đoković: Čuo sam šta je Federer pričao i nisam za to...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, izrazio je suprotan stav u odnosu na Rodžera Federera i poručio da bi skratio mečeve na Gren slemovima na dva seta.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković: Čuo sam šta je Federer pričao i nisam za to...
Foto: Getty Images

Đokovićeve reči dolaze nakon Federerove izjave da bi u završnicama Mastersa trebalo da se igra na tri dobijena seta, kao na Gren slemovima i u Dejvis kupu.

"Čuo sam šta je pričao Federer i protiv toga sam. Čak bih i na Gren slemovima smanjio broj setova, najviše na tri odigrana", rekao je Đoković za "Tennis Chanel" posle pobede nad Francuzem Adrijanom Manarinom u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju.

Srpski as je obrazložio i da nove generacije nemaju želju da igraju predugačke mečeve.

"Nova generacija, "milenijalci", nemaju veliku pažnju i žele da se brzo događaju stvari. Isto tako, zbog igrača i da bismo privukli publiku mislim da bi mečevi trebalo da budu kraći i dinamičniji", kaže Novak.

Đoković je, takodje, priznao da nije za to da pauza između dva poena traje najviše 25 sekundi i da se u suprotnom kažnjava server.

Njegov rival u borbi za četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, jedinom trofeju koji mu nedostaje, biće Bugarin Gregor Dimitrov. Njihov meč na programu je oko 22 časa, odnosno kada se završi duel Anđelik Kerber i Medison Kiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve