Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.08.2018.

22:46

Mučila se Kiz, prošla Azarenka, Kuznjecova i dalje "na konju"

Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova prošla je u drugo kolo Sinsinatija pobedom nad Štefani Fegel, dok je Viktorija Azarenka bila bolja od Karle Suares Navaro.

Izvor: B92

Autor:B92

Mučila se Kiz, prošla Azarenka, Kuznjecova i dalje
Getty images

Pobedu je znatno teže od očekivanog upisala i Medison Kiz koja je pobedila Betani Matek Sends. Sva tri meča završena su u tri seta.

Veteranki Kuznjecovoj koja se ne predaje godinama jednom je oduzela servis protivnici u prvom setu i uspela da se odbrani u narednom gemu, povede 3:1 i kasnije reši set sa 6:4.

U narednom je poklekla pa je Fegel uspela da izjednači sa 6:2 na 1-1, ali je onda Ruskinja u taj-brejku trećeg seta bila bolja i sa 7:6 (5) prošla dalje.

Viktorija Azarenka je bila bolja od Karle Suares Navaro sa 6:7 (5), 6:2, 6:4 posle dva i po sata igre.

Posle po jednog brejka za svaku od igračica, 13. gem je odlučio pobednicu prvog seta da bi u naredna dva Suares Navaro kapitulirala u finišu i gubila odlučujuće gemove i odvela sebe u poraz.

Azarenka je u ovom trenutku 87. teniserka na WTA listi, a španska teniserka je 25.

Da favoritkinjama ne ide dobro, pobrinula se i Matek Sends koja je propisno "izmaltretirala" Medison Kiz, ali je Kiz pobedila 3:6, 7:6, 6:4.

U duelu dve Amerikanke, Matek Sends (378. na WTA) je tek posle dva sata i 15 minuta položila oružje pred sunarodnicom.

Kiz je dvaput gubila svoj servis u prvom setu koji je Matek-Sends rešila sa 6:3. U narednom je viđena velika borba i Kiz se izvukla posle vraćenog brejka za 4:4 u taj-brejku (7:3).

Treći set je mogao da ode na obe strane, jer su obe igračice imale svoje prilike. Bolja je ipak bila Kiz koja je na kraju i slavila.

U ostalim mečevima do 22 sata, Julija Gerges je predala Kristini Mladenović u drugom setu, a prošle su dalje i Kontaveit pobedom nad Stricovom, Tsurenko je savladala Kolinsovu, a Kuzmova Beloruskinju Sasnovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve