Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.08.2018.

21:15

Puj izbacio Marija na startu Sinsinatija!

Francuski teniser Luka Puj pobedio je Britanca Endija Marija u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju sa 2-1, 6:1, 1:6, 6:4.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Puj izbacio Marija na startu Sinsinatija!
Getty images

Britanac je neuspešno startovao na četvrtom turniru po povratku posle povrede kuka, pa je uporni Francuz bio velika prepreka za, nekada prvog tenisera sveta.

Mari je sada 375. na ATP listi, Puj je 17, ali mu je ipak trebalo skoro dva sata da savlada Britanca.

Kako je krenuo prvi set, delovalo je da će Puj "počistiti" Marija sa terena ekspresno. Tri brejka uz konstantan pritisak na servis britanskog igrača bili su pokazatelj da se Francuz nikako ne šali, pa je posle pola sata vodio sa 1-0.

U tome mu je svakako svojim duplim greškama pomogao i Mari koji ih je nakupio šest.

Veliki borac u Endiju je tada proradio i on je u narednom setu uzvratio na identičan način, sa tri brejka, a Puj je u trećem gemu tek uspeo da se upiše na semafor, a Mari je izjednačio na 1-1.

Prvi gem trećeg seta bio je maratonski. Puj je posle tri brejk lopte uspeo da skrši otpor protivnika koji nije iskoristio svojih nekoliko prilika da povede.

Mari je zapretio brejkom u četvrtom gemu, Puj se tada izvukao i to se kasnije ispostavilo dovoljnim da iskoristi drugu od tri meč lopte i sa 6:4 prođe u narednu rundu.

U ostalim mečevima, Kei Nišikori je pobedio Andreja Rubljeva sa 2-0 (7:5, 6:3), Petr Gojovčik je preokrenuo protiv Žoaa Souze 2-1 (2:6, 6:4, 7:5). Pablo Karenjo Busta je bio bolji od Rišara Gaskea posle tri seta 6:3, 2:6, 6:3, dok je Kajl Edmund rutinski savladao Mekenzija Mekdonalnda 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve