Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.08.2018.

22:40

Simona Halep jedva "slomila" Stivens i osvojila Montreal

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je pehar Rodžers kupa pošto je u finalu pobedila američku teniserku Sloun Stivens sa 2-1, 7:6 (6), 3:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Simona Halep jedva
Getty images

Rumunki je bilo potrebno dva sata i četrdeset minuta provedenih na terenu da bi uspela da na kraju slomi otpor Amerikanke.

U prvom setu niko nije mogao da sačuva svoj servis. Bolje je krenulo Amerikanku koja se uzdala da posle duplog brejka za 4:1 ima sve konce igre u rukama.

Halep se u tom trenutku vratila i uspela da izjednači na 4:4 i taman kada je trebalo da povede, stala je. Stivens je napravila i treći brejk u tom delu igre.

Rumunka se još jednom vratila i meč je rešen tek posle taj-brejka.

Stivens je u drugom setu održala nivo iz prvog, odmah na startu oduzela servis Halepovoj, ova se nakratko vratila i treći put, ali je Amerikanka bila odlučnija i rešila je set u svoju korist posle četiri set lopte i velike borbe u gemu za 6:3.

U trećem setu je Stivens pokušala da izvede podvig koji je dva sata ranije izvela njena protivnica. Gubila je 5:2 sa dva brejka zaostatka, ali nije uspela da se vrati i Simona Halep je podigla trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve