Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.08.2018.

08:30

Cicipas: Uhvatio sam Novaka kao buldog i izvršio plan

Stefanos Cicipas, mladi grčki teniser, iskoristio je zanimljivu metaforu za pobedu nad Novakom Đokovićem u osmini finala Rodžers Kupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Cicipas: Uhvatio sam Novaka kao buldog i izvršio plan
Foto: Getty Images

20-godišnji igrač u subotu se plasirao u prvo Masters finale, pošto je posle velike borbe i tri seta savladao Kevina Andersona.

Pre tog duela, Cicipas je u osmini savladao srpskog igrača, a potom u četvrtini Aleksandra Zvereva. On se osvrnuo na meč sa Novakom rekavši da ga je uhvatio kao buldog.

"Sada sam mnogo bolje upoznat sa igrom Novaka Đokovića. Osećao sam veliku dozu samopouzdanja i znao sam da je imao neke probleme sa pojedinim udarcima na meču. Tako da sam čekao i onda sam ga 'uhvatio kao buldog' i izvršio plan", rekao je Cicipas.

Mladi Grk pobedom nad Đokovićem ostvario je najveći uspeh u karijeri, međutim nije se tu zaustavio, pošto je u naredna dva meča došao pobeda nakon velikih preokreta – prvo nad Zverevom, a onda i Andersonom.

"Igrati u finalu Mastersa je nešto najlepše što može da vam se desi na rođendan", rekao je Cicipas, koji je će danas napuniti 20 godina.

"I dalje ne mogu da verujem. Prilično sam siguran da i publika to nije očekivala i ja lično nisam očekivao", dodao je Grk.

Cicipas će se u prvom finalu turnira iz 1000 serije sastati sa najboljim igračem sveta Rafaelom Nadalom (22h), koji je u dva seta savladao Karena Hačanova.

Neka istorija biće ispisana u večernjim satima, pošto će ili Nadal produžiti rekord po broju Masters titula (33), ili će Cicipas ostvariti petu pobedu zaredom nad top10 igračima. Od kada je ATP lista ubačena 1973. godine niko nije uspeo da osvoji titulu na Turu pobedivši pet top10 igrača, ne uključujući Završni turnir u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve