Nova vest
Tenis

Petak, 10.08.2018.

22:10

Hrvat i Austrijanac izbacili Đokovića i iz dubla Toronta

Novak Đoković i Kevin Anderson nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dubla u Torontu jer su u dva seta poraženi od Mektića i Peje.

Izvor: LN

Autor: LN

Hrvat i Austrijanac izbacili Đokovića i iz dubla Toronta
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Hrvatsko-austrijski par ih je savladao posle jednog časa i 34 minuta igre rezultatom 7:5, 7:5.

Srbin i Južnoafrikanac dogurali su dalje nego što su očekivali, do četvrtfinala, ali tu su se i zaustavili.

Mektić i Peja su bolje otvorili duel i prvi napravili brejk, da bi ga Kevin i Novak odmah vratili. Igralo se u egalu još neko vreme, hrvatsko-austrijski par je propustio po neku brejk priliku, ali ne i onu u 11. gemu seta.

Tada su, posle dobrih riterna, napravili odlučujući brejk, da b i zatim Aleksander Peja mirno odservirao za kraj prve denoice meča.

Neko vreme se igralo bez brejka, ali je onda usledio novi pad koncentracije kod Đokovića i Andersona.

Kevin je imao zicer na mreži prilikom 30:30 i Novakovog servisa, ali je tu lopticu poslao daleko u aut. Zatim, Aleksander Peja, koji je možda bio i najbolji akter ovog četvrtfinala, odličnim forhendom doneo je odlučujući brejk svom timu.

Odmah u narednom gemu pripretili su Novak i Kevin, vezali neke dobre udarce i došli do tri vezane brejk prilike. Prilikom prve imali su šansu, prilikom druge nisu, a onda je usledila dupla servis greška rivala.

Imao je "Đokerson" set loptu, to jest dve vezane. Kod prve su nadrigrani, a kod druge, pri rezultatu 5:4, Novak je drugi servis protivnika poslao nekoliko metara u aut.

Odmah nakon propuštene prilike, došlo je do kazne, kako to često sledi u tenisu. Novakov ritern na set lopti prilikom drugog servisa skupo je koštao njega i Andersona, pa su Mektić i Peja dobrom igrom u polju realizovali prvu od dve vezane brejk šanse, te je Austrijanac mirno odservirao za pobedu

Mektić i Peja se u polufinalu sastaju sa boljim iz meča u kojem se nalaze Amerikanci Raživ Ram i Sem Kveri, koji igraju protiv Henrija Kontinena iz Finske i Džona Pirsa iz Australije.

II set – Mektić/Peja dobijaju 7:5

5:7 Kraj! – Odličan je bio Austrijanac Peja prilikom poslednjeg gema u meču i doneo trijumf svom paru od 7:5, 7:5.

5:6 Brejk Mektić/Peja – Kazna je usledila ubrzo, kako to obično biva u tenisu. Onaj ritern Novaka na drugi servis skupo je koštao njega i Andersona, pa su Mektić i Peja dobrom igrom u polju realizovali prvu od dve vezane brejk šanse i sada će Austrijanac servirati za pobedu.

5:5 – Novak je praktično jednu lopticu oteo Andersonu i preuzeo kontrolu u poenu, koji je i osvojio. "Đokerson" je došao do dve vezane set lopte, a prvu nije iskoristo iako se Novak bacio praktično publiki u noge. Kod druge riternirao je Srbin, ali je drugi servis Nikole poslao nekoliko metara u aut.

5:4 – Verovatno ni najoptimističniji navijači Mektića i Peje nisu pomislili da će Andersonu toliko popustiti koncentracija u ovom trenutku da bi izgubio servis. Fantastičan je bio u ovom gemu i doneo sebi i svom paru ponovnu prednost u drugoj deonici meča.

4:4 Brejk Đoković/Anderson – Odmah u narednom gemu pripretili su Novak i Kevin, vezali neke dobre udarce i došli do tri vezane brejk prilike. Prilikom prve imali su šansu, prilikom druge nisu, a tokom trećeg, odlučujućeg poena, Aleksander Peja napravio je duplu servis grešku i brejk je vraćen.

3:4 Brejk Mektić/Peja – Novi problemi pri servisu Novaka Đokovića i dominacija na mreži Aleksandera Peje. Bilo je 30:30, usledio je ipak dobar servis Novaka, a onda je Anderson nezamislivim promašajem na mreži poklonio dve brejk šanse rivalima. Aleksander Peja fantastičnim forhendom donosi brejk svom paru.

3:3 – Kod servisa Andersona nije bilo nikakvih problema, kao što se očekuje. Bilo je 40:0, a onda je "Đokerson" vezao dva poena, da bi Nikola duplom servis greškom poklonio brejk priliku, koja je dobrim servisom, i odličnim potezom na mreći Peje, ubrzo anulirana.

2:2 – Ovo je bila dobra prilika za Đokovića i Andersona. Na 15:30 odlično je riternirao Novak, ali je jednim volejem, sa puno sreće, Metkić ipak doneo poen svojoj "ekipi". Još jedan dobar poen za Hrvata, a onda i gem posle katastrofalnog riterna Đokovića. Anderson će sada servirati, tako da problema ne bi trebalo da bude.

2:1 – Bilo je manjih problema na 15:30 prilikom Đokovićevog servisa. Ipak, rivali nisu uspeli da odriterniraju kako znaju i umeju i Đoković je uspeo da sebe i svog para dovede u novo vođstvo.

1:1 – I Mektić dobro otpočinje drugu deonicu meča. Kada se uđe u razmenu, Kevin i Novak teško dolaze do poena, i u tim "dublovskim" poenima, kada su oba igrača na mreži, nemaju puno šansi.

1:0 – Siguran je bio visoki Anderson, još jedanput. Kada on servira, nema "zime". Novak i Kevin su i u osmini finala, protiv Erbera i Maua, izgubili prvi set, ali su zatim rutinski rešili drugi, kao i super taj-brejk i prošli dalje, tako da nije sve gotovo.

I set – Mektić/Peja dobijaju 7:5

5:7 – Austrijanac Peja je dobro počeo servis gem, ali je Đoković dobrim udarcima, pre svega iz riterna, uneo malu neizvesnost. Ipak, srpsko-južnoafrički par ostao je bez prvog seta zbog pada koncentracije pri njegovom kraju.

5:6 Brejk Mektić/Peja – Pripretili su Hrvat i Austrijanac krajem prvog seta sa 0:30, ali je onda Novak popravio servis. Ipak, duplom greškom srpskog tenisera protivnici su došli do dve vezane brejk prilike i fantastičnim riternom napravili brejk.

5:5 – Mektić je pokazao još jedanput da je siguran na servisu i doneo novo poravnanje rezultata svojoj ekipi.

5:4 – Opet se nekako izvukao "Đokerson". Bilo je 40:15 na Andersonov servis, ali su nekim greškama Srbin i Južnoafrikanac dopustili protivnicima da dođu do nove brejk šanse. Anderson je servirao, nije pogodio prvi servis, ali je drugi bio dovoljno dobar da Peja riternira u mrežu.

4:4 – Dva ekspresna gema za novo izjednačenje. Prvo je Đoković bio veoma siguran na servisu, udarcu u koji trenutno ima najviše samopouzdanja u karijeri, a zatim i Aleksander Peja.

3:3 – Ekspresni gem za Hrvata i Austrijanca. Nije ih omelo to što su bili jako blizu brejka u prethodnom gemu i, pre svega odličnim servisima Nikole Mektića, došli su do novog izjednačenja, tako da će sada servis srpskog tenisera biti pritisnut.

3:2 – Đoković je par puta bio primoran da smečuje u ovom gemu, i doduše nije pogrešio, ali moglo je to i bolje. Fantastični servisi Andersona donose srpsko-južnoafričkom paru novo vođstvo, uprkos komplikaciji i brejk lopte za Mektića i Peju posle velikih 40:0. Pri tom, odlučujućem poenu Anderson je pokazao zavidnu snalažljivost, a Đoković fantastičnu igru na mreži i, sa nekoliko odličnih refleksnih reakcija, spasao je ovaj gem.

2:2 Brejk Đoković/Anderson – Nije puno trebalo Novaku i Kevinu da prvi put zaprete pri riternu. Došli su do 15:30, a onda duplom servis greškom Peje došli do tri vezane brejk lopte. Posle sjajne igre na mrežu obojice tenisera rezultatski egal je ponovo vraćen.

1:2 Brejk Mektić/Peja! – Opet je tandem Kevin/Novak dobro počeo gem i dobio uvodna dva poena, ali je onda sve otišlo u nepovrat. Četiri vezana poena osvajaju hrvatski i austrijski teniser, dolaze do dve vezane brejk prilike i olako koriste prvu za prvi brejk na meču.

1:1 – Odličan, siguran početak i za Mektića i Peju. Sigurni su bili na servisu, tačnije Hrvat Mektić, i protivnicima prepustili samo jedan poen u svom prvom gemu.

1:0 – Dobro je meč otpočeo Kevin Anderson, i zahvaljujući njegovim servisima "Đokerson" dolazi do 30:0. Ipak, Mektić i Peja dolaze do brzog izjednačenja, ali Srbin i Južnoafrikanac ostaju mirni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve