Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.08.2018.

23:20

Dimitrov protiv Andersona u četvrtfinalu Rodžers kupa

Teniseri Grigor Dimitrov i Kevin Anderson zabeležili su pobede u mečevima osmine finala Rodžers kupa u Torontu.

Izvor: LN

Autor: LN

Dimitrov protiv Andersona u četvrtfinalu Rodžers kupa
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Bugarin Dimitrov savladao je Amerikanca Frensisa Tiafoa rezultatom 7:6(1), 3:6, 7:6(4).

Veoma turbulentan i zanimljiv meč, u nekim trenucima i veoma kvalitetan, odigrali su Dimitrov i Tijafo, ali na kraju, možda ne i zasluženo, Grigor došao do četvrtfinala.

Bugarin je prvi zapretio na početku meča, ali propustio tri brejk šanse. Tiafo je nedugo zatim napravio brejk, koji je odmah i ispustio, pa je Dimitrov veoma ubedljivo rešio taj-brejk u svoju korist.

Drugi set je rutinski pripao Amerikancu, a odličan momentum iz njega preneo je i u odlučujuću deonicu. Poveo je odmah na startu brejkom i došao do 2:0, ali je bugarski teniser to odmah "okrenuo" i poveo sa 3:2.

Na 5:5 teniser iz SAD nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte, a onda je u taj-brejku od prednosti od 4-2 izgubio pet poena zaredom i, ispustivši još jednu prednost, završio takmičenje.

Dimitrov se u četvrtfinalu Rodžers kupa u Torontu sastaje sa visokim Južnoafrikancem, dubl partnerom Novaka Đokovića, Kevinom Andersonom.

Anderson je pobedio Belorusa Iliju Ivašku sa 7:5, 6:3, u meču koji je bio mnogo teži nego što to rezultat govori.

Najpre je Ivaška propustio četiri brejk prilike, od čega tri vezane, na samom startu duela, da bi u devetom gemu došao do brejka i servisa za set. Neiskusni Ivaška se tada potpuno "presekao" i tri naredna gema, od kojih je u dva servirao, prepustio protivniku.

Belorus je poklekao krajem drugog seta i dopustio sebi da izgubi servis, i propustio priliku da poboljša najveći uspeh karijere.

Marin Čilić takođe se plasirao u najboljih osam u Torontu, trijumfovavši protiv omalenog Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:2. Njegov protivnik u četvrtfinalu biće bolji iz okršaja između Rafaela Nadala i Stena Vavrinke.

Saša Zverev je nastavio da pobeđuje i sada se, posle odbrane titule u Vašingtonu, plasirao i u četvrtfinale Toronta. On je rutinski izbacio Rusa Danila Medvedeva identičnim rezultatom kojim je pobedio i Marin Čilić.

Njegov protivnik u najboljih osam Rodžers kupa biće Stefanos Cicipas, talentovani Grk koji je napravio veliko iznenađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve