Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.08.2018.

23:05

Konta nastavila da "melje", Halep se mučila

Britanska tenisera Džoana Konta ubedljivo je savaldala Beloruskinju Viktoriju Azarenku u dva seta i plasirala se u osminu finala Rodžers kupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Konta nastavila da
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Konta je u Montrealu trjiumfovala protiv Azarenke, u meču nastavljenom posle prekida zbog kiše, rezultatom 6:3, 6:1.

Konta je tako nastavila da ređa dobre rezultate, puna samopouzdanja posle nedavnog "demoliranja" najbolje teniserke svih vremena Serene Vilijams sa 6:1, 6:0.

Konta se u osmini finala sastaje sa Elinom Svitolinom, Ukrajinkom koja je savladala Mihaelu Buzarnesku.

Pobedu je zabeležila i prva teniserka sveta Simona Halep u svom prvom meču nakon iznenađujućeg poraza u trećem kolu Vimbldona od Su-Vei Sije.

Halepova je nekako uspela da nadigra Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu. Prvi set Halep je dobila 11:9 u taj-brejku, posle nekoliko spasenih set lopti, da bi ruska teniserka izjednačila na 1-1.

U trećoj deonici meča prva je zapretila Pavljučenkova i povela sa 4:2, ali je Rumunka pet od narednih šest gemova rešila u svoju korist i plasirala se u osminu finala.

U narednoj rundi sastaje sa legendarnom Venus Vilijams, Amerikankom koja je izbacila još jednu Rumunku, Soranu Kirsteu, rezultatom 7:6(4), 6:4.

Ešli Barti bila je bolja od Alize Korne iz Francuske u dva seta, i onda se tim rezultatom plasirala već u četvrtfinale. U istom periodu turnira sastaju se i Sloun Stivens i Anastasija Sevastova.

Letonka Sevastova nadigrala je polufinalistkinju Vimbldona Juliju Gerges u dva seta, iako je gubila sa 5:2 u drugom. Stivens je eliminisala Karlu Suares-Navaro iz Španije, a umalo je na tom meču došlo do senzacije.

Naime, teniserka iz SAD vodila je 6:2, 5:1, imala tri meč lopte, ali je Špankinja neverovatnom serijom izjednačila na 5:5. Stivens je nekako ostala pribrana, napravila novi brejk, a onda odservirala za meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve