Nova vest
Tenis

Utorak, 07.08.2018.

23:11

Đoković: Nadrealan osećaj

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan plasmanom u drugo kolo Mastersa u Torontu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Nadrealan osećaj
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Đoković je savladao Mirzu Bašića u dva odigrana seta na startu Rodžers kupa, rezultatom 6:3, 7:6(3).

Novak je prvenstveno trebalo da se sastane sa Hjeonom Čungom, ali je Južnokorejac odustao neposredno pre početka susreta, pa je Bašić uskočio kao "laki luzer".

"Osećaj je gotovo nadrealan", odgovorio je Đoković na pitanje kako se oseća što je na turnir došao kao osvajač Vimbldona, ali i činjenice da ga je sin Stefan gledao kako podiže pehar u Londonu.

Onda se osvrnuo i na duel sa momkom iz Bosne i Hercegovine.

"Nikada nisam igrao protiv Bašića. Znam ga, trenirao sam sa njim, ali nismo igrali zvanični meč, pa definitivno nije bilo lako naći ritam na početku meča. S vremena na vreme je bilo frustracija, ali to znači da mi je stalo".

Novinare je više od igre zanimalo kako se snašao u dublu sa Kevinom Andersonom – njih dvojica su pre tri nedelje bili rivali u vimbldonskom finalu, a sada su kao tim prošli u drugu rundu Rodžers kupa.

"Bilo je zanimljivo, ali i čudno igrati sa Kevinom u dublu. U jednom trenutku ste protivnici u finalu Vimbldona, a u drugom ste sa iste strane mreže", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve