Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.08.2018.

18:50

Vilander: Federer radio šta je hteo, a onda su došli Novak i Rafa

Mats Vilander, bivši švedski teniser, izjavio je da su Novak Đoković i Rafa Nadal naterali Rodžera Federera da se često preispituje.

Izvor: LN

Autor: LN

Vilander: Federer radio šta je hteo, a onda su došli Novak i Rafa
Photo by Michael Steele/Getty Images

Vilander je kroz komentatorsku karijeru često favorizovao Federera, ne mnogo pre Nadala, ali pre svega pre Đokovića.

Bivši švedski teniser je za švajcarski "Watson" prvo napravio zanimljivo poređenje između najboljeg španskog i švajcarskog tenisera.

"Veliki sam Rafin fan, ali on shvata tenis na drugi način od Federera i mene. Rafa 'radi' tenis, i njihovo rivalstvo živi na ovom kontrastu. Bez sumnje, Federer je mnogo kompletniji teniser sada nego što je bio pre deset godina. Tada je mogao da radi šta hoće, bilo je neverovatno. Onda su došli Nadal i Đoković i Federer je krenuo da se preispituje", rekao je Vilander.

U eri "velike trojke" Federer je dobijao, ali i gubio dosta mečeva, i često se osećao nemoćnim kada je igrao protiv Novaka, ali i Rafe.

"On takođe ima i slabosti, ali sada igra tenis sa jasno zadatim planom i zna šta radi. Ne kažem da tako nije bilo i ranije, ali je sada to mnogo jasnije"

Analitičar Eurosporta je objasnio kako to sada izgleda Rodžerov plan i da u njemu nema mnogo razmišljanja o tome šta protivnik radi, već da on pokušava da se što bolje oseća na terenu.

"Rodžer igra svoju igru, ne interesuje ga šta radi protivnik, jednostavno ga nije briga. Ne kažem da mu nije stalo da li će izgubiti ili pobediti, ali on je već osvojio sve što je hteo, tako da mu je bitnije da igra nego da osvaja", zaključio je Vilander.

Federer je na Vimbldonu ispao u četvrtfinalu od Kevina Andersona, kasnijeg finaliste, dok se sa Rodžers kupa u Torontu povukao, pa će sledeći turnir na kojem će nastupati biti Sinsinati.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve