Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.07.2018.

15:32

Mari: Nisu me testirali na doping u poslednje vreme

Endi Mari vraća se na teren na turniru u Vašingtonu, gde je jedna od glavnih tema doping test u tenisu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mari: Nisu me testirali na doping u poslednje vreme
Foto: Getty images

"Bilo je perioda u poslednjih šest meseci kada sam često testiran van takmičenja, ali u poslednje vreme nisam uopšte. Tenis bi mogao da bude transparentniji i pokaže koliko tačnu su često igrači testirani. Povremeno je vrlo nejasno, stave 7+, a to može značiti i sedam i 20, što je ogromna razlika. Otkako sam ušao na Tur testiranja su češća, ali to nemora nužno da znači da je dovoljno jer kada se uporedi sa drugim sportovima ne testiraju nas dovoljno često", rekao je Mari.

Mari se vraća posle višenedeljne pauze, a u Vašingtonu će igrati prvi put na tvrdoj podlozi još od Mastersa u Indijan Velsu 2017.

"Nisam se osećao ovako od 18. godine. Kao da krećem iz početka. Biće teško, ali bi trebalo da bude i zabavno. Osećam se bolje nego kada sam igrao na travi. Moram da vidim kako će telo reagovati na to, ne samo kuk. Dobro sam se osećao na treninzima. Osećam se sve bolje. Nisam igrao dugo na tvrdoj podlozi, pa sam mnogo nervozan zbog toga. Siguran sam da će posle prvih nekoliko gemova biti sve u redu. Potrebno je da se vratim na teren i vidim kako će biti kada odigram dva, tri, četiri, pet mečeva u jednoj nedelji".

Njegov cilj za nastavak karijere je jasan.

"Želim da ostanem zdrav cele godine. Ako uspem u tome, dobijaću više mečeva i popraviti plasman. Ako ostanem zdrav i spreman, igraću protiv najboljih na svetu i popraviti svoju formu. Biću vrlo dobro spreman za početak 2019. Nisam razmišljao o daljoj budućnosti", zaključio je Britanac.

Mari je trenutno 832. teniser sveta, a u prvom kolu Vašingtona igraće protiv Amerikanca Mekdonalda. Ako pobedi, u drugom kolu ga čeka zemljak Kajl Edmund.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve