Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.07.2018.

12:25

Srpkinja ispisala istoriju – Olga Danilović osvojila Moskvu!

Mlada srpska teniserka Olga Danilović osvojila je prvu WTA titulu, pokorila je Moskvu!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Srpkinja ispisala istoriju – Olga Danilović osvojila Moskvu!
Foto: TANJUG/TENISKI SAVEZ SRBIJE/ bk

Danilovićeva je ušla u istoriju kao prvi "laki luzer" i prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA torfej.

Srpkinja je u spektakularnom tinejdžerskom finalu savladala domaću teniserku, njenu vršnjakinju Anastasiju Potapovu posle dvoipočasovnog maratona sa 2-1, po setovima 7:5, 6:7 (1), 6:4.

Olga je tako ušla u istoriju WTA tenisa jer je eliminisana još u kvalifikacijama Moskve, ali je zahvaljujući odustajanju nekoliko teniserki upala u glavni žreb.

Tu je krenula njena senzacionalna igra i pobeda nad četiri igračice iz Top 100, uključujući i desetu teniserku sveta Juliju Gerges.

Danilovićeva je protiv Potapove vodila ogromnu unutrašnju bitku, pravila je ogromne greške u važim trenucima, propuštala brejk prilike, vraćala rivalku u život, ali je uspela da preokrene posle 0:40 na 1:4 u prvom setu, potom pregrmi krizu posle propuštene meč lopte, potom preokrene i 0:40 na 3:4 u trećem i na kraju stigne do prve WTA titule u karijeri.

Olga će zahvaljujući trijumfu u Moskvi od ponedeljka biti 112. teniserka sveta. Kreće uspon Olge Danilović u ženskom tenisu, budućnost je njena.

Preokreti, kriza, pucanje živaca – "rat" je pripao Olgi!

6:4 Brejk, set, meč Danilović! Kraj! Olga je osvojila prvu WTA titulu u karijeri, ušla je u istoriju kao prva šampionka rođena u 21. veku i prvi "laki luzer" koji je osvojio trofej.

Poslednji gem sadržao je u sebi sve ono što smo videli tokom celog meča, Olga je iskoristila pritisak pod kojim se našla Potapova i povela 40:15, međutim, potom nju obara isti pritisak i propšta dve meč lopte, ali tada kreće u svom agresivnom stilu i konačno stavlja tačku na meč

5:4 Konačno uspeva Srpkinja da zadrži mirnoću nakon povratka sa ivice ambisa i sigurnim poenom stiže na gem od titule!

4:4 Ribrejk Danilovićeve! Nastavljaju tinejdžerke da se muče sa živcima, delovalo je da će Potapova sigurno stići do 5:3, imala je 40:0, ali jedna dupla servis greška sve preokreće, Danilovićeva preuzima kontrolu i vraća servis za novi egal u Moskvi.

3:4 Brejk Potapove! Međutim, Srpkinja ne uspeva da zadrži kontinuitet, opet greši prilikom servisa i opet odlazi u minusu.

3:3 Ribrejk Danilovićeve! Ne zna ni Ruskinja najbolje da se nosi sa pritiskom, ipak su generacija, Olga uspeva da se oporavi od sunovrata i bez izgubljenog poena da vrati brejk.

2:3 Brejk Potapove! Kao u situaciji sa meč loptom, propuštena prilika opet "ruši" Olginu sigurnost, Srpkinja loše servira, te serijom grešaka omogućava Ruskinji brejk bez izgubljenog poena za potpuni preokret.

2:2 Najdramatičniji gem u meču. Danilovićeva je imala odličan ritam, sjajno je odgovarala na servis Ruskinje, ali nije uspela da iskoristi čak pet brejk prilika!

2:1 Ribrejk Potapove! Opet Olga posrće u ključnom trenutku, opet gubi sigurnost u servisu nakon brejka, pa se Ruskinja vraća u meč.

2:0 Brejk Danilovićeve! Kriza u servisu Potapove i fenomenalan ritern Srpkinje za prednostu u trećem setu

1:0 Bitan gem na meču, uprkos novoj duploj servis greški Danilovićeva kontroliše ritam sjajnim udarcima i stiže do vođstva.

Olga propušta meč loptu i gubi konce igre

6:7 Taj-brejk Potapovoj! Ruskinja je imala više strpljenja i živaca u taj-brejku, igrala je na sigurno dok je Danilovićeva grešila u serijama pa je rivalka poravnala u setovima

6:6 Uprkos nestabilnom umu usped propuštene šanse Danilovićeva uspeva da "pobedi samu sebe" i stiže do taj-brejka.

5:6 Ruskinja koristi Olginu mentalnu blokadu i s lakoćom osvaja novi gem.

5:5 Riberjk Potapove! Pritisak je slomio Olgu, Danilovićeva nije uspela da se odupre mislima o šansi koju ima, pravi duplu servis grešku na meč lopti i potpuno gubi konce igre

5:4 Brejk Danilovićeve! Srpkinja je nagrađana za strpljivu i "zrelu" igru, propustila je dve brejk prilike, ali nije posustala, već je nastavila u istom ritmu i fantastičnim dvoručnim forhendom poentirala za prednost u setu.

4:4 "Rat" živaca u Moskvi, strastvena igra obe tinejdžerke, sudar emocija i "pogibija" za svaki poen.

3:4 Sa mnogo strasti pokušava Srpkinja da konačno oduzme servis Potapovoj, ali ona odoleva i nastavlja da diktira rezultat u II setu.

3:3 Nekoliko saveta Vraneša za Danilovićevu i odmah impresivan gem.

2:3 Ne uspeva Olga da pronađe "rupu" u igri Ruskinje u drugom setu, novi gem za Potapovu.

2:2 Nastavljena je žustra borba za svaki poen, Ruskinja je zapretila Olginom servisu, ali Srpkinja preokreće za nastavak egala.

1:2 Nešto agresivnija igra Olge u novom servis gemu Ruskinje, povela je 30:15, ali Potapova uspeva da se izvuče.

1:1 Srpkinja odgovara istom merom, dobar servis u bitnim trenucima i poravnava rezultat.

0:1 Iako je Danilovićeva poentirala nekoliko puta, Potapova bez većih problema osvaja prvi gem u drugom setu.

Ruskinja je imala dve brejk lopte na 4:1, Olga je preokrenula

7:5 Gem, set Danilović! Srpkinja uspeva da "slomi" rivalku i sjajnim servisom stigne do gema za 7:5 i prvi set.

6:5 Brejk Danilovićeve! Sjajno finale u Moskvi, igra nerava dve mlade teniserke, Olga opet preuzima inicijativu i sa nekoliko agresivnih poteza opet dobija priliku da servira za set.

5:5 Brejk Potapove! Nažalost, Danilovićeva nije odolela pritisku, nekoliko novih grešaka prilikom servisa vraćaju Ruskinju u novi egal.

5:4 Brejk Danilovićeve! Srpkinja je iskoristila momentum i potpuno "razoružala" Ruskinju, nekoliko sjajnih poteza za impresivan brejk i potpuni preokret.

4:4 Potpuno se preokrenula situacija na terenu, sada Potapova greši kao Olga na početku seta, pa Srpkinja stiže do najlakšeg gema za poravnanje.

3:4 Brejk Danilovićeve! Opet je srpska teniserka sa ivice stigla do velikog preokreta. Vodila je Potapova 40:15, ali proradio je Olgin ritern i naša igračica uspeva da vrati servis.

2:4 Ruskinja propušta dve brejk lopte za 5:1. Olga preokreće 15:40 u gem što joj podiže samopouzdanje.

1:4 Potapova nastavlja u agresivnom ritmu da kontroliše ritam meča.

1:3 Nastavila je Srpkinja da se muči, imala je Ruskinja priliku da joj opet ugrozi servis, ali je Danilovićeva podigla nivo igre i osvojila prvi gem u finalu.

0:3 Ruskinja je impresivna na svoj prvi servis, Danilovićeva nema mnogo prostora da se razigra, a često greši.

0:2 Brejk Potapove! Nastavila je Danilovićeva da greši i iz svog servisa, koji nije bio na nivou, pa rivalka stiže do prednosti.

0:1 Dve greške Danilovićeve, po jedna iz bekhenda i forhenda uz dva neuspešna riterna i uvodni gem pripada Ruskinji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

411 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve