Nova vest
Tenis

Sreda, 25.07.2018.

20:08

Hamburg: 146. teniser sveta 'osvetio' Lajovića izbacivši Verdaska

Brazilski teiser Tijago Montero uspeo je da iznenadi favorizovanog Španca Fernanda Verdaska i pobedi ga u tri odigrana seta.

Izvor: LN

Autor: LN

Hamburg: 146. teniser sveta 'osvetio' Lajovića izbacivši Verdaska
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Montero je izgubio prvi, ali dobio dva naredna seta i rezultatom 3:6, 6:2, 7:5 se plasirao u narednu rundu.

Verdasko je u prvom setu izgledao dosta dobro, te je taj deo igre rutinski dobio.

Ipak, u drugom se video veliki umor kod španskog tenisera, koji je prošle nedelje igrao polufinale turnira u Bostadu, a zatim direktno putovao u Nemačku.

Montero je češće diktirao ritam poena i, uprkos padu koncentracije sredinom trećeg dela igre, došao do zasluženog trijumfa protiv vidno umornog Verdaska, koji je u prethodnoj rundi savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Brazilac, trenutno 146. teniser sveta, u četvrtfinalu igraće sa Slovakom Žozefom Kovalikom, koji je rutinirao domaćeg tenisera Molekera sa 2:0 u setovima.

Dijego Švarcman je konačno lako opravdao ulogu favorita pobedivši još jednog domaćeg tenisera rezultatom 6:2, 6:2.

Na kraju dana Leonardo Majer je napravio malo iznenađenje pobedivši favorizovanog Gaela Monfisa iz Francuske. Argentinski teniser je ubedljivo osvojio prvi set sa 6:1, a zatim, uz malo muke, drugu deonicu meča rešio u svoju korist 7:5.

Upravo će Švarcman i Majer igrati u argentinskom obračunu u četvrtfinalu Hamburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve