Nova vest
Tenis

Subota, 21.07.2018.

18:17

Čak 86 teniskih mečeva pod istragom, Verdasko među sumnjivim

Teniska jedinica za integritet (TIU) objavila je da je skorije vreme primila žalbe na čak 86 sumnjivih teniskih mečeva.

Izvor: LN

Autor: LN

Čak 86 teniskih mečeva pod istragom, Verdasko među sumnjivim
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Tih 86 mečeva odigralo se između aprila i juna 2018. godine, a broj je značajno veći od onog, u istom periodu, koji je bio prijavljen od 2015-2017. godine.

Drugi teniski kvartal je jedan od najzanimljivijih u celoj godini, jer se igra veliki broj turnira, uključujući i dva Grend slema, Rolan Garos i Vimbldon.

"Razlog za povećan broj sumnjivhi mečeva u 2018. je povećano obraćanje pažnje na sve turnire", objašnjeno je iz TIU.

Jedan od navedenih mečeva odigrao se na Vimbldonu, a u pitanju je meč između Marera/Verdaska i Majera/Souse. Ujedno, četiri sporna meča su sa ATP tura, dva sa WTA, 14 ih 'dolazi' sa čelendžera, 64 sa ITF turnira, a ukupno dva sa Fed i Dejvis kupova.

"Intervjuisala me je TIU povodom kladioničarskih aktivnosti tokom mog meča dublova na Vimbldonu. Podržavam TIU jer sam ja oduvek zahtevao integritet i transparentnost u našem sportu, i to nikada neću kompromitovati", izjavio je španski teniser Fernando Verdasko, jedan od subjekata istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve