Nova vest
Tenis

Subota, 21.07.2018.

15:10

Bušar predala, Korne protiv Minele u finalu Gštada

Aliz Korne i Mendi Minela sastaće se u finalu turnira "WTA international" kategorije u švajcarskom Gštadu.

Izvor: LN

Autor: LN

Bušar predala, Korne protiv Minele u finalu Gštada
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Minela, teniserka iz Luksemburga i nekada 66. teniserka sveta, napravila je iznenađenje pobedivši perspektivnu češku teniserku Marketu Vondrušovu sa 4:6, 6:2, 6:2.

Vondrušova je slavila u prvom setu sa 6:4, ali je luksemburška veteranka drastično podigla nivo igre i ubedljivo osvoijla dva naredna dela igre.

Eženi Bušar je poražena u svom prvom polufinalu još od januara 2017. godine, od francuske teniserke Aliz Korne sa 7:6(5), 1:0, posle predaje.

Velika borba viđenja je između nje Korne u prvom setu. Bušar je brzo napravila brejk za 2:1, ali je tu prednost odmah i izgubila. U desetom gemu prve deonice meča Francuskinja je propustila tri set lopte, pa je set otišao u taj-brejk.

U nezvaničnom trinaestom gemu seta bolja je bila Korne, koja je na samom startu drugog seta napravila brejk, a Bušar je tom prilikom bila primorana da meč preda.

Finale između Minele i Korne je na programu u nedelju, a ceo turnir u Gštadu se igra za nagradni fond od 250.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve