Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.07.2018.

14:57

Olgi titula u Nemačkoj i plasman u Top 200

Mlada srpska teniserka Olga Danilović trijumfovala je na ITF turniru u Versmondu, u Nemačkoj, pobedivši Lauru Zigemund u finalu, posle preokreta.

Izvor: LN

Autor: LN

Olgi titula u Nemačkoj i plasman u Top 200
Photo by Al Bello/Getty Images

Danilovićevoj je za novi trofej bilo potrebno dva časa i osam minuta, a konačni rezultat je glasio 5:7, 6:1, 6:3.

Posle mnogo oscilacija u prvom setu, u kojem je 'prokockala' prednost od 5:3, Danilovićeva i zaigrala znatno bolje u nastavku duela i preokretom uspela da osvoji titulu koja će joj doneti najbolji plasman u karijeri.

Nemica Zigemund nikako da pronađe formu koju je imala krajem 2016. godine kada je bila 27. teniserka planete i još ne može da prebrodi sve muke koje su joj povrede nanele.

Olga je na putu do trofeja savladala još i Hogenkamp, Peri, Dajhman i Shufs, a jedini set na celom takmičenju izgubila je upravo u finalu.

Sedamanestogodišnja srpska teniserka će od ponedeljka zabeležiti najbolji plasman u karijeri i naći će se među najboljih 200 teniserki sveta.

Turnir u Versmondu igrao se za nagradni fond od 60.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

20 h

U fokusu

Vidi sve