Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.06.2018.

17:20

Kad igra kako zna, nema mu ravnog – Novak preslišao Dimitrova!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Kvinsu sigurnom pobedom nad Grigorom Dimitrovim.

Izvor: B92

Autor:B92

Kad igra kako zna, nema mu ravnog – Novak preslišao Dimitrova!
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Đokoviću nije mnogo smetalo što je Dimitrov postavljen za drugog nosioca u Londonu, pa je slavio rezultatom 6:4, 6:1, posle nešto više od sat vremena.

Novak, koji je poslednji put na ovom turniru igrao 2010. godine, ponovio je partiju sa starta i potpuno zasluženo obezbedio plasman među osam najboljih, gde će igrati protiv pobednika susreta Žulijen Beneto – Adrijan Manarino.

Ovo je bio osmi međusobni duel Srbina i Bugarina posle kojeg Đoković vodi 7-1 u pobedama.

Potvrdio je da mu nema ravnog kada igra na prepoznatljivom nivou, ostvario je prvi trijumf nad top 5 igračima nakon skoro godinu i po dana, a posebno raduje kvalitet servisa, riterna i forhenda. Baš je tim udarcima pravio razliku, pa mu nije bilo strano da izlazi na mrežu i “kupi” neke teške voleje.

Uprvom setu je odlučujući brejk napravio u finišu, čime je krenula furiozna serija od sedam od sledećih osam gemova.

Jedino zbog čega će najbolji srpski sportista biti nezadovoljan jeste proklizavanje u nekoliko navrata koje je moglo da dovede do povreda, ali je srećom završeno samo na izgubljenim poenima

Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 1.983.595 evra.

Tok meča:

6:4, 6:1 – Pobeda Đokovića nad Dimitrovim! Došlo je do opuštanja kod našeg najboljeg igrača u poslednjem gemu jer je odservirao dve duple greške. To je omogućilo Bugarinu da se sjajnim napadom izbori za prvu brejk šansu, ali je nju Novak neutralisao asom. Nedugo zatim rival je izbacio ritern u aut i to je bio kraj meča.

6:4, 5:1 – Brejk za Đokovića! Igra Dimitrova se potpuno raspala, pravio je konstantno duple greške i nije bilo neobično što mu je Srbin opet oduzeo servis.

6:4, 4:1 – Nekoliko trenutaka kasnije osigurao je brejk i stigao na korak do trijumfa.

6:4, 3:1 – Gotovo ništa opasno se nije dešavalo u servis gemovima Novaka, ali je on u četvrtom možda napravio i odlučujući korak ka pobedi. Doduše, mnogo mu je protivnik pomogao sa dve duple greške, ali je odlučujući bio ritern na brejk lopti kojim je sebi omogućio veliku prednost.

6:4, 1:1 – Taj pritisak je osetio Dimitrov jer je odservirao treću duplu grešku i bio blizu da se nađe u velikom problemu. Ipak, mogao je da se osloni na servis koji ga je izvukao u sledeća tri poena, da bi sa dva asa završio gem.

6:4, 1:0 – Osokoljen dobijenim setom lagano je nanizao četiri poena i odmah prebacio pritisak na drugu stranu.

6:4 Brejk i set za Đokovića! Mirisalo je na potencijalne probleme za Dimitrova kada je napravio duplu grešku i jednu iz bekhenda. Kod 0:30 je požurio na mrežu i Novak ga je kaznio pasing šotom, da bi posle dva dobijena još jednom pogrešio servisom i srpskom igraču je pripao prvi deo igre za 35 minuta.

5:4 – Iako Bugarin nije imao šansu da pripreti ni u ovom gemu, treba ga napomenuti zbog izuzetnog poena Novaka kod 15:15. Tada ga je izgradio sjajnim forhendima, a onda i divnim volejom upisao viner. Potom je lagano dobio sledeća dva poena i stigao na korak do seta.

4:4 – Ista slika kao u dosadašnjem toku meča – sjajni servisi i forhendi na obe strane bili su dovoljni da se sigurno osvajaju gemovi.

3:3 – Posle 30:0 činilo se da ćemo opet imati jednosmerni gem, ali tada je Grigor napravio dve greške. Usledila je razmena u kojoj je Novak izbacio lagan bekhend u aut i to je protivnik iskoristio da opet izjednači.

3:2 – Osim dobrih početnih udaraca, početak meča obeležio je i Đokovićev sjajan forhend, kojim je odlično rešavao razmene. Dimitrov je uspevao da parira i za sada nema brejkova u Londonu.

2:1 – Odlično je Srbin servirao na startu, dobio sledeći gem sa nulom i opet poveo.

1:1 – Đoković je svojim servisom otvorio meč i vrlo brzo došao do gema, da bih momentalno pripretio na servis rivala i došao do 0:40. Ipak, tada je Bugarin vezao dva dobra servisa, potom dobio još dva poena i izjednačio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve