Nova vest
Tenis

Utorak, 19.06.2018.

15:15

Novakov furiozan početak sezone na travi!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, startovao je pobedom na turniru u Kvinsu, pošto je sa 2-0 u setovima savladao Džona Milmana.

Izvor: B92

Autor:B92

Novakov furiozan početak sezone na travi!
Photo by Patrik Lundin/Getty Images for LTA

Đoković, 22. igrač sveta, furiozno je krenuo sezonu na travi, pošto mu je Australijanac uzeo samo tri gema, 6:2, 6:1.

Srpski igrač u drugom kolu prestižnog turnira u Londonu igraće protiv drugog nosioca Grigora Dimitrova, koji je posle velike muke pobedio Damira Džumhura – 6:3, 6:7 (4-7), 6:4.

Novaku je za pobedu protiv Milmana bilo potrebno samo 67 minuta igre i raduje na koji način je startovao Kvins i sezonu na travi.

Nekada najboljem teniseru sveta bilo je potrebno malo vremena da prozre igru Australijanca, pošto je nakon 2:2 u prvom setu dobio šest gemova zaredom, poveo sa 1-0 u setovima i 2:0 u drugom.

Đoković pitanje pobednika rešio je u petom gemu drugog seta koji je trajao čak 14 minuta. Novak je tada napravio brejk za 4:1, a onda je dobio i naredna dva gema i dobio meč.

U narednom kolu našeg igrača čeka mnogo teži protivnik, pošto će na drugoj strani biti peti igrač sveta Grigor Dimitrov.

II set:

6:1 – Kraj, Đoković se plasirao u drugo kolo Kvinsa, tamo će igrati protiv Dimitrova.

4:1 Maratonski gem. Čak 14 minuta trajao je ovaj servis gem Džona Milmana, a Đoković je na kraju uspeo da iskoristi tek šestu brejk loptu. Imao je i Milman prilika da smanji na 3:2, međutim 22. igrač sveta uvek je imao odgovor i na kraju je došao do duplog brejka.

3:1 Đoković ponovo bez izgubljenog poena dobija svoj servis gem. Našem igraču odlično funkcioniše servis i za sada sve ide u odličnom pravcu.

2:0 – Sa nulom potvrđuje brejk Đoković. Ovo je njegov šesti uzastopni gem na ovom meču.

1:0Brejk Novaka i na startu drugog seta! Đoković odlično kreće i drugi set, što se vidi i na semaforu. Nekada najbolji teniser sveta nije iskoristio prvu brejk loptu, ali jeste drugu i vodi sa 1:0.

I set:

6:2 – Đoković vodi sa 1-0 u setovima! Srpskom teniseru bilo je potrebno samo 29 minuta da dođe vođstvo u setovima. Sjajna igra Novaka.

5-2 Fenomenalna igra srpskog tenisera u prvom setu. Đoković odlično crta po terenu i posle nešto više od 20 minuta igre vodi sa 5:2.

4:2 – Novak potvrdio brejk! Iako je Džon pogodio dva sjajna forhenda, nije bilo neizvesnosti u ovom gemu i Srbin je otišao na +2.

3:2 – Brejk za Đokovića! Sve bolje je srpski igrač čitao service koji su stizali sa druge strane i uspevao da ostane u igri, pa je došao do 30:30. Tada je usledio sjajan poen koji je završio forhendom, da bi onda dva puta pogodio liniju istim udarcem i napravio prvi brejk na meču.

2:2 – Pošto je ponovo lako osvojio gem, Australijanac je izvršio pritisak na servis rival ai agresivnom igrom stigao do 0:30. Srećom, tada je proradio Novakov servis i zajvaljujući tom udarcu je došao do izjednačenja.

1:1 – Novak uzvraća istom mero mi lako dolazi do svog prvog gema.

0:1 – Milman je svojim servisom otvorio meč i brzo dobio tri poena, ali mu je onda stao servis što je Đoković iskoristio da pripreti. Ipak, nije uspeo da dobije i treći poen pa se rival upisao na semafor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve