Nova vest
Tenis

Utorak, 12.06.2018.

21:57

Sari Erani povećana suspenzija zbog "slučajnog" dopinga

Sud za sportsku arbitražu (CAS) povećao je suspenziju italijanskoj teniserki Sari Erani sa dva na deset meseci zbog kršenja antidoping pravila.

Izvor: LN

Autor: LN

Sari Erani povećana suspenzija zbog
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

CAS je takvu odluku doneo odlučujući po žalbama koje su podneli i Eranijeva i italijanska antidoping agencija, koja je tražila kaznu od dve godine.

Međunarodna teniska federacija je početkom avgusta prošle godine suspendovala Saru Erani na dva meseca pošto su na testovima obavljenim u februaru, njeni rezultati bili pozitivni na supstancu letrozol.

Ona je tada rekla da je uzela hranu kontaminiranu lekom za rak dojke, kojim se leči njena majka i navela da je do svega došlo sasvim slučajno.

Ta dvomesečna suspenzija trajala je od avgusta do oktobra 2017. godine i taj period će se uračunati u desetomesečnu suspenziju.

Eranijeva je sedam meseci čekala na konačnu odluku.

"Posvetila sam život ovom sportu i mislim da to ne zaslužujem. Osećam se nemoćno protiv takve nepravde. Sve ovo je totalna glupost! Ne znam da li ću moći, da li ću smoći snage i želje da ponovo zaigram tenis nakon svega ovoga", napisala je Erani na svom tviter nalogu.

Sara Erani je trenutno na 72. mestu na WTA listi, a na ovogodišnjem Rolan Garosu poražena je u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve