"Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi, i dalje ne uživa u tenisu"

Anri Lekont, nekadašnji francuski teniser, tvrdi da Novak Đoković i dalje ne uživa u tenisu, iako je u poslednje vreme počeo da pruža bolje partije.

Izvor: B92 Srbija, Svet
Podeli
Photo by James Elsby/Getty Images
Photo by James Elsby/Getty Images

Đoković je posle turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gde je izgubio od Rafaela Nadala.

Lekont tvrdi da je Novakov problem mentalne prirode i da mu je potrebno vreme kako bi povratio osećaj koji je imao ranije.

"I dalje ne verujem da Novak uživa na turu. Rekao bih da je potrebno da verujete da možete da se vratite jer, u ovom trenutku, možda to radi da bi se dokazao drugima oko sebe. On je sjajan momak, veliki teniser koji je psihički bio vbeoma jak, ali mu i dalje treba nešto kako bi se potpuno vratio", rekao je Lekont.

Nekada peti teniser sveta uporedio je Srbina sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, za koje je istakao da su jedinstveni.

"Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi i on mora da pronađe način da ponovo igra u finalima i osvaja turnire. Ali nisu svi Federer ili Nadal, koji su odmah po povratku na teren trijumfovali na Grend slemovima. To je nerealno".

Đoković i Lekont su veliki prijatelji – 54-godišnjak je često Novakov gost na turnirima i dobro ga poznaje privatno.

"Najkomplikovanija stvar će mu biti na mentalnom planu. Kada ste bili 'broj 1' i osvojili 12 Grend slemova, pokušati da se vratite na prethodni nivo je veoma teško. Nole mentalno mora da se promeni skroz i priupita sebe, ili nekoga drugog, šta je potrebno da bi ponovo uživao u igranju tenisa", zaključio je Lekont.

Tenis