"Ovo je jedini razlog zbog kojeg Novak nije favorit u Parizu..."

Fabris Santoro, nekadašnji francuski teniser, zadovoljan je napretkom Novaka Đokovića, ali smatra da srpski igrač još nije potpuno spreman.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medićini
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medićini

Đoković je posle turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gde je izgubio od Rafaela Nadala.

Novak je pružio veoma jak otpor Nadalu, ali nije uspeo da ga savlada.

"U Mone Karlu je ponovo ovakav izgled. Zabavno je, sećam se da je Pjer-Ig Erber to primetio u svlačionici. Razlika u prethodnom Đokoviću i ovom sada je samo na fizičkom planu", rekao je Santoro, a onda se osvrnuo na sam meč Srbina i Španca.

"Zašto je u drugom setu pravio više grešaka? Skraćivao je poene jer nije suštinski igrao na pravi način".

Nekada šesti igrač sveta u dublu zna šta je najveći Noletov problem.

"Njegova trenutna igra mu omogućava da pobedi mnoge igrače u Parizu. Ipak, da biste bili favoriti, potrebno je da imate neverovatno telo. Na Rolan Garosu je potrebno da budete spremni da igrate dva-tri meča po četiri ili pet sati. Sada, kada odigra dva vezana poena visokog intenziteta, to utiče na njega".

Zbog toga ga ne vidi kao jednog od potencijalnih šampiona u Bulonjskoj šumi.

"Ne možete usavršiti telo za devet dana. Zato ne želim da svrstam Đokovića u kategoriju favorita za osvajanje Rolan Garosa. Ali samo iz tog razloga", zaključio je Santoro.

Tenis