Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.05.2018.

17:55

Zverev vodio, kiša i prekid "pomogli" Nadalu da osvoji Rim!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Masters u Rimu iv ratio se na prvo mesto na ATP listi posle samo nedelju dana.

Izvor: B92

Autor:B92

Zverev vodio, kiša i prekid
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nadal je u finalu savladao Nemca Aleksandera Zvereva sa 6:1, 1:6, 6:3 u meču koji je dvaput prekinut i tokom kojeg je bio na ivici poraza.

Duel za titulu između Španca i Nemca prekinut je pri vođstvu Zvereva sa 3:2 u trećem setu (6:1, 1:6, 3:2), što je bio drugi prekid u samo petnaestak minuta, ali su nakon ovog igrači otišli u svlačionice.

Pre toga sudija je odlučio da zaustavi igru zbog jakog pljuska, iako su igrači već neko vreme igrali na kiši, a delovalo je da Nadal nije bio raspoložen zbog povratka na teren. Međutim, kada se posle drugog vratio zaigrao je na vrhunskom nivou i napravio ko zna koji preokret.

Nadal je do finala stigao pobedom nad Novakom Đokovićem u dva seta, dok je Zverev odigrao još jedan odličan meč i eliminisao Marina Čilića, pa nam je to garantovalo izuzetno finale.

Bolje ga je otvorio 21-godišnji momak iz Minhena, koji je napravio brejk na startu, ali je do kraja seta osvojio samo još pet poena.

'Bik sa Maljorke' je furioznom serijom nanizao šest gemova i za nešto više od pola sata došao do 1-0. Tada se činilo da nas očekuje rutinski drugi deo i očekivalo se da će Rafa brzo završiti posao, ali je usledio neverovatan odgovor Saše.

Poveo je ekspresno sa 5:0 i potom istim rezultatom izborio odlučujući set. Nadal je bio uzdrman, potpuno je ispao iz ritma, što je rezultiralo brejkom na otvaranju trećeg seta. Uspeo je Zverev da ga sačuva i na dužu pauzu zbog već spomenutih padavina ode sa prednošću.

Međutim, na već opisan način Rafa je potvrdio da je 'Kralj šljake', vratio se na čelo ATP karavana i došao do osmog trofeja u 'Večnom gradu' i ukupno 32. iz Masters serije. Iako je ispustio priliku u odlučujućem setu, ni Zverev neće biti previše nezadovoljan – vezao je tri finala, osvojio dva pehara i već peti put došao do finala turnira iz serije 1.000.

Poslednji Masters na šljaci igran je za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve