Nova vest
Tenis

Subota, 19.05.2018.

13:07

"Da je u pitanju boks, Gofan bi bio gotov za pet minuta"

Tijeri van Klimput, trener belgijskog tenisera Davida Gofana, imao je zanimljivu izjavu o fizičkoj spremi i konstituciji njegovog igrača.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Gofan se nedavno vratio posle povrede oka, i polako hvata stari ritam za Rolan Garos, a u Rimu je poražen u četvrtfinalu od Aleksandra Zvereva.

Van Klimput se našalio da je imao sreće što radi sa Gofanom, s obzirom da je prethodnji 'njegov' igrač Olivije Rohus bio još niži.

"Tenis je težak, ali imate šansu jer postoji mreža između igrača. Da je u pitanju boks, David bi bio gotov posle pet minuta", rekao je Van Klimput.

Gofan važi za jednog od nižih i sitnijih igrača na turu, ali mu to ne pravi problem da beleži odlične rezultate, jer sve svoje nedostatke nadoknađuje brzinom, mozgom i snalažljivošću.

"Dobro pokriva teren, veoma je brz i dobro čita igru, ma on je odličan. Svaki put pokuša da odigra najbolji mogući udarac u tom trenutku, a ako ne uspe, odmah bude kažnjen", kaže Van Klimput.

Gofan, iako bi se možda oćekivalo, ne voli da stoji mnogo daleko od osnovne linije, pogotovo prilikom ritrena, a ta odvažnost i taktika mu je donosila dosta uspeha u karijeri.

"Vidite odakle Nadal ili Tim riterniraju, pa malo im fali da zgaze cveće pored terena. To može da bude opasno po linijske sudije, sponzore, navijače. Biti toliko daleko od osnovne linije nije za mene, to jednostavno nije moj stil", rekao je David Gofan.

Gofan ima 180 centimetara, a težak je samo 68 kila. Poređenja radi, on je skoro 12 kila lakši od drugog najlakšeg igrača u Top 10, a čak 40 kila lakši od "džina" Džona Iznera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve