Nova vest
Tenis

Utorak, 15.05.2018.

20:20

Šapovalov iznenadio Berdiha i skinuo Raonića sa 'trona'

Kanadski teniser Denis Šapovalov pobedio je Čeha Tomaša Berdiha u prvom kolu Mastersa u Rimu posle preokreta sa 2-1, 1:6, 6:3, 7:6 (5).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Šapovalov iznenadio Berdiha i skinuo Raonića sa 'trona'
Getty images

Kanađanin do Madrida nije imao pobeda na šljaci na ATP turnirima, a sada već ima pet jer je u prestonici Španije stigao do polufinala.

On je Berdiha, koji je u Rim došao kao 15. nosilac pobedio za dva sata i četiri minuta posle velikog preokreta.

Berdih je odlično počeo meč i na ruku mu je išao veliki broj grešaka Šapovalova. Čeh je brzo poveo sa 5:0, Šapovalov je u tom trenutku uzeo jedan gem i ispostaviće se jedini u tom setu.

Međutim, Kanađanin je još u poslednjem gemu prvog seta nagovestio ono što će se desiti u nastavku meča. Berdih je spasao dve brejk lopte i na kraju prelomio rezultat za 6:1.

U drugom setu je Šapovalov napravio jedan brejk, što je bilo dovoljno da posle 3:1 sačuva prednost do kraja i sa 6:3 izjednači u setovima, da bi treći odlučujući set prošao bez ijednog brejka, a sve se svelo na dva poena u finišu.

Kanadski teniser je poveo sa 4:0 u taj brejku, Berdih se vratio do 5:5, ali Šapovalov u odlučujućem poenu uzima mini-brejk Čehu i prolazi dalje.

On je ovom pobedom preuzeo i mesto najboljeg kanadskog tenisera od Miloša Raonića koji je najbolji bio još od 2010. godine. Šapovalov je trenutno 26. na ATP listi, a do kraja nedelje može još da popravi svoj renking.

Raonić je 27. igrač na planeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve