Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.04.2018.

10:00

Đoković ostao bez goriva – preokret Tima u trećem kolu!

Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Monte Karlu u trećem kolu porazom od Dominika Tima posle velike borbe u tri seta – 6:7 (2-7), 6:2, 6:3.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Đoković ostao bez goriva – preokret Tima u trećem kolu!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Najbolji srpski teniser nije uspeo da ponovi partije iz prva dva kola, iako je dobio prvi set, pošto je u sledeća dva potpuno ostao bez energije.

Bio je ovo sedmi duel Đokovića i Tima, a Austrijanac je smanjio na 5-2 u pobedama u ukupnom skoru i obezbedio duel sa pobednikom meča između prvog favorita Rafaela Nadala i Rusa Karena Hačanova.

Nije delovalo od početka da će srpski igrač igrati na nivou iz prošlog susreta, pošto je odmah pretrpeo brejk, a onda i dozvolio protivniku da dođe do 5:2. Ipak, sve se promenilo kada je spasao tri set lopte i vratio se u igru, podsetivši na najbolje dane.

Dobio je prvi deo igre u taj brejku i činilo se da je sve na njegovoj strani, ali se jedan od ključnih trenutaka desio početkom drugog seta.

U prvom gemu na Dominikov servis je propustio brejk šanse, a onda i počeo da gubi energiju – za tren oka je na semaforu pisalo 1-1 u setovima i u poslednjem je odlučivao umor.

Nedovoljno fizički spreman Novak posustao je baš kada se meč odlučivao, u finišu pretrpeo brejk i doživeo drugi uzastopni poraz od Tima.

Novak može da bude zadovoljan nastupom u ‘Kneževini’ gde je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza na startu sezone, koja je bila ispresecana pauzama zbog povrede, ali je jasno da mora mnogo fizički da napreduje.

Sledeći turnir koji ga očekuje jeste Masters u Madridu, koji je na program od 6. do 13. maja, za nagradni fond od 6.200.860 evra.

Tok meča:

3:6 – Kraj i pobeda Tima! Đoković je servirao za ostanak u meču, odigrao jedan sjajan volej, jednu meč loptu spasao, ali drugu nije uspeo i Austrijanac je kompletirao preokret – 6:7 (2-7), 6:2, 6:3.

3:5 Imao je Đoković 30:30, ali nije imao šansu da ugrozi protivnika – dva dobra servisa Tima koji stiže na gem do trijumfa.

3:4 Još od prošlog gema Novak nije stigao da vrati disanje, ali je i pored toga stigao do 40:15. Međutim, Austrijanac je uspeo da ga raširi po terenu i iznuđuje greške, a onda snažnom bekhend paralelom dođe do brejka.

3:3 Tim se malo razigrao i bez problema nastavlja da prati Đokovića.

3:2 Umor čini svoje, igrači sve teže održavaju koncentraciju, a to zamalo da skupo košta Đokovića. Nakon ekspresnih 40:0, Srbin gubi konce igre, Tim poravnava, ali Novak odoleva.

2:2 Mogao je ovaj gem da reši možda meč, Đoković je izložio Tima velikom pritisku, delovalo je da može do breja, ali ne uspeva da "slomi" rivala.

2:1 Odlično servira Đoković, taj utisak malo kvari prvom duplom servis greškom, ali zadržava kontrolu i osvaja novi gem.

1:1 Tim "veže" nekoliko dobrih servisa i stiže do 40:0, ali pada mu koncentracija i duplom servis greškom vraća Novaka u poen. Đoković pojačava pritisak i stiže do izjednačenja, ali Tim pogađa ključni udarac i spasava servis

1:0 Odličan servis Đokovića, Tim šalje dve lopte u aut, pa Srbin prekida niz rivala od pet gemova

Austrijanac pokazao svoj "nemački mentalitet"

2:6, 1-1 Đoković se nije preterano trudio da ugrozi servis Tima koji lako potvrđuje i drugi gem te dolazi do poravnanja u setovima.

2:5 Novo brejk Austrijanca! Najgori gem Đokovića od početka meča, serijom grešaka omogućava Timu dve brejk šanse, a rival koristi drugu pa dobija šansu da servira za izjednačenje u setovima.

2:4 Napao je Đoković odmah servis rivala, Tim pravi nekoliko grešaka i Srbin dobija brejk priliku. Međutim, loše procenjuje akciju Austrijanca koji poentira snažnim forhendom za "đus", a onda sa dva servisa preokreće za potvrdu brejka.

2:3 Brejk Tima! Austrijanac je krenuo u ofanzivu, snažim forhendima je nametnuo svoj ritam i stigao do dve brejk šanse. Prvi šalje u aut, drugu Đoković spasava dobrim servisom, ali potom pravi nove greške i gubi servis.

2:2 Nešto manji pad ritma, i Tim uz pouzdan servis bez previše problema stiže do novog gema.

2:1 Perfektan gem Đokovića, odličnim servisom prisiljavao je rivala na greške. Srpski teniser deluje sve bolje na terenu.

1:1 Đoković je iz defanzive dobro gradio poene, stiže do brejk šanse nakon greške rivala koji lopticu udara okvirom reketa, ali Tima spasava servis.

1:0 Maratonski prvi gem, Đoković odoleva pristiku Tima i dobro "otvara" drugi set.

Preokret Đokovića za vođstvo u setovima!

7:2, 1-0 Četiri uzastopne greške iz bekhenda obojice igrača, ali prednjačio je Tim sa tri iz svog najpouzdanijeg udarca na ovom meču za vođstvo Đokovića 3:1. Usledila je fantastična paralela nakon proklizavanja koja podiže publiku na noge za tri poena prednosti.

Austrijanac uzvraća u narednom poenu, nakon čega Đoković sjajnim forhendom nakon duže razmene udaraca stiže do 5:2. Usledio je sjajan servis koji donosi četiri set lopte. Novak koristi već prvu za preokret u prvom setu.

6:6 Žestoka borba, Đoković odoleva napadima Tima i dobrim udarcima sa osnovne linije uz servis-viner u idealnom trenutku dolazi do novog egala.

5:6 Perfektan servis Tima za prekid Đokovićeve serije od tri gema. Srbin servira za taj-brejk.

5:5 Počeo je loše, dve nove greške i 0:30 u bitnom trenutku, ali Đoković opet uspeva da se podigne i serijom forhenda preokreće za potpuni egal u setu.

4:5 Tim vraća Novaka u igru! Dve duple servis greške i užasan smeč nakon što je Đoković jedva vratio jednu loptu. Srbin vraća brejk nakon što je spasao još dve set lopte.

3:5 Ohrabrujući gem. Đoković je opet oscilirao, ali je pogodio nekoliko sjajnih forhenda, te uz prvi as spasao set loptu i produžio prvi set.

2:5 Međutim, nema rešenje za Timov servis, teško pogađa udarce iz polja, nastavlja da pravi greške pa je sve dalje od povratka u egal.

2:4 Đoković deluje sve sigurnije, bar na svoj servis, pogodio je i lep drop-šot, a onda preciznim servisom stigao do gema.

1:4 Jedan kreativan potez nije bio dovoljan, Đokovićev ritern nije na potrebnom nivou, Tim pogađa as, ali je jednako ubedljiv i na drugom servisu pa bez problema stiže do novog gema.

1:3 Konačno pravi ritam, podigao je Đoković nivo servisa zahvaljujući kojem bez izgubljenog poena stiže do prvog gema u meču.

0:3 Đoković deluje nemoćno, nove tri greške i još jedan gem za Tima

0:2 Dobra prva dva servisa Novaka, ali brzo gubi ritam, pravi seriju grešaka, Tim pogađa nekoliko vinera i preokreće na brejk loptu. Snažnim udarcem oduzima servis Srbinu.

0:1 Tim defanzivnom igrom diktira ritam na svoj servis i bez izgubljenog poena dobija prvi gem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

357 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve