Nova vest
Tenis

Sreda, 18.04.2018.

18:04

Novak: Ne bih bio ovde da ne verujem u povratak na prvo mesto

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadovoljan je nastupima u Monte Karlu i veruje da ponovo može da bude najbolji na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Ne bih bio ovde da ne verujem u povratak na prvo mesto
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković se plasirao u treću rundu Mastersa u ‘Kneževini’ pobedom nad Bornom Ćorićem sa 7:6 (7-2), 7:5 i tako na najbolji način otvorio sezonu na šljaci.

"Ne bih bio ovde da ne verujem da mogu da se vratim na prvo mesto. Uvek sam hteo tu da budem. I dalje osećam da imam energije i volje", rekao je Đoković.

Novak je istakao da je zbog problema sa povredom lakta morao da modifikuje opremu.

"Napravio sam određene korekcije na reketu, kako bih smanjio težinu i pritisak na laktu. Potrebno mi je vreme da se adaptiram, ali tako je najbolje za mene".

Protiv hrvatskog igrača je imao dosta oscilacija i uspeo je da slavi tek iz 10. meč lopte.

"Pravi test sam imao danas i veoma sam zadovoljan. Borna je pun samopouzdanja i to sam mogao da vidim. Bila je velika borba, ali sam mogao i ranije da pobedim. Nedostaju mi mečevi, to je sigurno".

U sledećoj rundi ga očekuje Dominik Tim, a ukoliko preskoči i tu prepreku, verovatno susret sa braniocem titule Rafaelom Nadalom.

"Nije najbolji žreb, ali nije prvi put da je tako. Radujem se sledećem meču. Tim je vrhunski igrač na šljaci, vratio se juče posle spasene meč lopte. Ima kompletnu igru za ovu podlogu i moraću da budem fokusiran na njega, a ne na meč sa Rafom", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve