Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.04.2018.

22:09

"Rodžer kaže da voli protiv mene u 5 setova, a onda ne dođe na turnir"

Prvi teniser sveta Rafael Nadal priželjkivao je da se ove godine sastane na šljaci sa velikim rivalom Rodžerom Federerom.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Julian Finney/Getty Images

Nadal je u poslednje dve godine u seriji neuspeha kada igra protiv Švajcarca, ali se za to vreme nisu sastajali na najsporijoj podlozi.

Na njoj Španac ima veliku prednost, samo što mogućnosti za okršaj nema jer je Rodžer ponovo otkazao sve turnire na šljaci.

"Rekao je da voli da igra protiv mene u pet setova na šljaci, mislio sam da će igrati na Rolan Garosu, a onda je dva dana kasnije saopštio da će preskočiti čitavu sezonu na šljaci. Možda je malo kontradiktoran", kroz šalu je istakao Nadal.

’Bik sa Maljorke’ je imao težak početak godine, pošto je na Australijan openu povredio mišić kuka.

"Ne treniram više razmišljajući o bolu. Nisam dobar sa brojevima, ali se osećam dobro i odlično treniram. Nisam se takmičio na svojih 100% da bih bio na vrhuncu, igrao sam nekoliko setova i to mi je pomoglo. Volim ovaj turnir, vreme je prijatno i boravak u Monte Karlu me uvek podseti na lepe uspomene".

On će na startu Mastersa u Monte Karlu, na kojem brani trofej, igrati sa Aljažom Bedeneom iz Sovenije.

"Kada meč bude na programu, moram da budem na vrhuncu. Ovo je prvi turnir u godini za koji se nadam da mogu da završim i zbog toga sam uzbuđen. Oduvek pokušavam da budem fokusiran na ono što radim od prvog meča na turniru", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve