Nova vest
Tenis

Petak, 13.04.2018.

10:32

Detalji Novakovog zahvata: Operacija, pa odmah na teren

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, operisao je lakat početkom februara, međutim do skora nikakvi detalji u vezi s operacijom nisu mogli da se nađu.

Izvor: B92

Autor:B92

Detalji Novakovog zahvata: Operacija, pa odmah na teren
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Nekada najbolji teniser sveta manjih zahvat na laktu imao je u Švajcarskoj, a dnevni list "Basellandschaftliche Zeitung" izneo je zanimljive detalje do kojih su došli.

Kako se navodi u tekstu, Đoković se dan nakon operacije našao na terenima trening centra "Aescher".

Novak se nalazio na terenu sa svojim timom, lekarima, ali menadžerom bolnice Bendžaminom Hugelom. Doktori su se uverili da je sa laktom sve uredu, a zanimljivo srpski teniser trenirao je polunag.

Sve zbog toga što je na Novaku bilo osam infracrvenih kamera, kao i pedeset markera, kako bi se dobila trodimenziolna slika posle njegovih udaraca.

Kako navodi ovaj list, Đoković je tri sata trenirao u futurističkim uslovima, posle čega je zaključak bio – sve je u redu sa laktom.

Hugel, koji je bivši fudbaler, rekao je da se Novak nasmejao kada mu je on zakazao trening sesiju, dok je direktor odeljenja za dijagnostiku Ksaver Kalin istakao da je Novak morao na trening posle operacije kako bi videli da li je tim lekara uradio dobar posao.

Srpski teniser posle povratka na teren čini se da nema problema sa laktom, ali ima sa fizičkom spremom. Dva puta je ispadao na početku turnira u Indijan Velsu i Majamiju, a videćemo kakva će sitaucija biti u Monte Karlu gde nastupa sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve