"Vajda je došao da pomogne, Novak je srećan, oseća se energija"

Marjan Vajda zvanično će opet biti trener Novaka Đokovića u nastavku tekuće sezone.

Izvor: B92 Svet
Podeli

* Vajda je pratio Đokovića još od kada je Srbin počeo da se probija među najbolje tenisere na svetu. Novak je krajem 2013. godine angažovao Borisa Bekera, Vajda se od tada povremeno pojavljivao na turnirima sve dok Srbin nije prošle godine raspustio čitav svoj tim. Došao je Andre Agasi, krajem prošle godine i Radek Šćepanek, ali ni ta saradnja nije potrajala. Đoković je od nedavnog odlaska Agasija i Šćepaneka do sada trenirao sam.

Slovak je proteklog vikenda opet trenirao sa srpskim teniserom koji se u španskoj Marbelji sprema za Masters u Monte Karlu.

U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko dalje saradnje, niti se razgovaralo o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada.

Vajdina uloga je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na šljaci.

"Vajda se povukao iz tenisa pre godinu dana, kako bi proveo više vremena sa porodicom i ćerkama. Međutim, sada je uzbuđen što se ponovo našao na terenu. Uželeo se igre i ovog sporta, a jako mu je stalo da pomogne Novaku. Krenuli su da treniraju punom parom, i oseća se izuzetno pozitivna energija u timu. Đoković je takođe srećan što je Vajda uz njega, obojica vole kad su zajedno. Ipak je to tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate, besprekorno funkcionišu na terenu, i odlično se slažu van terena", naveli su za B92 iz Novakovog tima.

Tenis