Nova vest
Tenis

Subota, 24.03.2018.

22:34

Senzacija – Kokinakis pobedio Federera i sklonio ga s trona!

Rodžer Federer nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Majamiju, pošto je u tri seta izgubio od Tanasija Kokinakisa – 3:6, 6:3, 7:6(4).

Izvor: PT

Autor: PT

Senzacija – Kokinakis pobedio Federera i sklonio ga s trona!
Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Mladi Australijanac, 175. igrač sveta, pružio je jak otpor najboljem igraču na svetu i na kraju je uspeo da napravi veliku senzaciju i pobedi ga u taj-brejku trećeg seta.

Ovim porazom Federer je izgubio prvo mesto na ATP, pošto je branio titulu u Majamiju. Na sledećoj ATP listi Rafael Nadal vraća se na prvo mesto.

Kokinakis će u narednom kolu igrati protiv Fernanda Verdaska, koji je bio bolji od Garsije-Lopesa.

Na glavnom terenu u Majamiju gledali smo odličan tenis i da je Federer dobio, uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Švajcarac je relativno lako dobio prvi set i može se reći sa 50 odsto snage došao do vođstva od 1:0 (6:3). Odlučujući brejk Federer je napravio u četvrtom gemu prvog seta.

Rodžer je mislio da će istim pristupom rešiti meč, međutim 175. igrač sveta zaigrao je na većem nivou. Opet je odlučujuć bio četvrti gem, samo je sada mladi Australijanac napravio brejk, koji je držao do kraja seta, 1:1 (6:3).

Tokom trećeg, odlučujućeg, seta gledali smo veliku borbu. Švajcarac je uglavnom lako dobijao gemove, dok je Kokinakis to činio dosta teže. U šestom gemu mogli smo da vidimo brejk Federera, međutim Tanasi je spasao obe brejk lopte.

Federer je dobio naredna, svoja, dva gema čime je poveo sa 5:4, a Kokinakis je servirao za ostanak u meču. Australijanac je lako dobio servis gem, pa je na semaforu bili 5:5.

Najbolji igrač na svetu izgubio je samo jedan poen prilikom servisa i Tanasi je ponovo servirao za ostanak u setu i meču. Nije dobro krenuo 175. igrač sveta, pošto je izgubio prva dva poena, 0:30, i Federer je bio na dva od pobede. Međutim, dve greške Rodžera i dva odlična forhenda Kokinakisa dovela su nas do taj-brejka.

U njemu je Kokinakis bio bolji i na kraju je zasluženo slavio sa 7:4 u 13. gemu trećeg seta. Ovo je verovatno i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu sezone, pošto je prvog igrača na svetu izbacio 175.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve