Nova vest
Tenis

Utorak, 13.03.2018.

09:00

Đoković sa "Reiki učiteljem" u Americi (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio se posle dvomesečne pauze zbog operacije desnog lakta, ali je doživeo poraz u prvom meču.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković sa
EPA-EFE/MIKE NELSON

Đoković je eliminisan u drugom kolu Indijan Velsa od Japanca Taro Danijela, rezultatom 7:6 (7-3), 4:6, 6:1 u duelu u kojem je bilo očigledno da nije dovoljno spreman, što je i sam potvrdio.

Novak je nekoliko nedelja pre turnira otišao u Las Vegas kako bi trenirao kod Andrea Agasija, potom mu se pridružio i stalni trener Radek Šćepanek koji je ga je pratio u kalifornijskoj pustinji, ali je timu za ovu priliku pridodat još jedan član.

U pitanju je Žarko Ilić, majstor "Reikija" koji je srpskom igraču pravio društvo u Americi, ali sa kojim je sarađivao i ranije u potrazi za mirom koji mu predstavlja oslonac u karijeri. Ilić je bio Đokovićev gost na nekoliko turnira prethodnih godina, uključujući i Rolan Garos 2016, kada je kompletirao Grend slem.

Idemo👊

A post shared by Zarko Ilic (@zarko.ilic) on

"Žarko je lekar, trenutno doktorant medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Tako bi me opisali oni koji se vode mojim formalnim obrazovanjem, na osnovu prvog utiska. Pre svega, ja sam tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba. Počeo sam od onoga što mi se činilo logičnim: želeo sam da postanem farmaceut, da upoznam svet lekova, pa sam upisao Farmaceutski fakultet i apsolvirao. Posle poslednjeg ispita shvatio sam da je važnije razumeti uzrok bolesti i sprečiti je u nastajanju nego samo davati lekove i umiriti simptome. Potraga je vodila dalje ka medicini. Telo je mapa koja krije sećanja na uzroke. Ni ti odgovori nisu me u potpunosti zadovoljili. Putovanje sam nastavio preko psihijatrije. Sve polazi od glave, zar ne? Putovao sam po celom svetu, od Srbije, preko Evrope, Azije, Centralne i Južne Amerike i istraživao. Među raznim tehnikama isceljenja koje sam susreo na svom putu zasijao je Reiki. Bolest savremenog doba pre svega je bolest duha, a ne tela i uma", stoji na Ilićevom zvaničnom sajtu pod pitanjem "Ko sam ja?".

Kako sam ističe, želi da sjedini "Reiki" sa znanjima savremene nauke i "pokušava da bude vodič čoveku današnjeg vremena". Još nije poznato da li će biti stalni član Novakove ekipe ili će, poput Pepea Imasa, povremeno raditi i družiti se sa najboljim srpskim sportistom.

Peace🙏

A post shared by Zarko Ilic (@zarko.ilic) on

"Zahvaljujući formalnom obrazovanju iz medicine mogu da se približim ljudima. U mom iskustvu i traganju i Zapadni i Istočni pristup isceljivanju se integrisao. Zbog toga je moj jezik razumljiv zapadnom čoveku koga bi holistički pristup Istoka na prvu loptu odbio. Krećem od stanja tela i emocija, vraćam se umu i duhu kombinujući sve tehnike koje sam naučio i povezujem ih Reikijem. Moj stil nije pretenciozan, pristupačan je i bez pompe. Moje učenike i pacijente (a svi su oni moji prijatelji) učim kako da što lakše integrišu Reiki u svakodnevni život. Posmatram energetsko stanje i nudim lek kroz metaforičnu priču koja problem prikazuje ogoljeno i jasno. U tome se krije motivacija stotine mojih učenika da rade na sebi kako bi pronašli mir, spokoj i radost u zdravom životu. U pitanju je tehnika koja, iako duboko ukorenjena u duhovnim učenjima Istoka, podjednako pomaže i verniku i ateisti i agnostiku jer ima svoje uporište u savremenoj nauci. Potrebno je samo malo otvoriti um i biti spreman na rad na sebi", istakao je Žarko na sajtu.

Ono što je jasno jeste da su pre turnira u Indijan Velsu obišli Veliki kanjon Kolorada, čemu svedoči i nekoliko zajedničkih fotografija.

Đoković još nije otkrio plan za naredni period, ali bi trebalo da nastupi na drugom Mastersu u sezoni, u Majamiju od 19. marta do 1. aprila.

We believe! #NoleFam @djokernole Idemooo!!! #Ajde

A post shared by Zarko Ilic (@zarko.ilic) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

385 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve