Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.03.2018.

20:44

Krajinović bez šanse – Federer lako do osmine finala

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu, pošto ga je u dva seta pobedio Rodžer Federer – 6:2, 6:1.

Izvor: PT

Autor: PT

Krajinović bez šanse – Federer lako do osmine finala
Photo by Tom Dulat/Getty Images

Najbolji igrač na svetu u narednom kolu igraće protiv Žeremija Šardija koji je u tri seta pobedio Andreu Manarina.

Krajinović nikako nije mogao do boljeg rezultata sa ovakvom igrom u ovom duelu.

Srpski igrač previše je grešio i Švajcarac je zasluženo došao do pobede. Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera.

Krajinović nervozno je krenuo u meč i Federer je odmah uspeo da mu oduzme servis i da povede sa 2:0. Ipak, naš igrač ekspresno je vratio brejk zaostatka i potom izjednačio na 2:2.

Međutim, pad koncetracije u šestom gemu prvog seta. Krajinović je gubio sa 0:30, potom je došao do 40:30, da bi posle toga prvi igrač na svetu dobio tri poena zaredom.

Do kraja seta Filip je izgubio još jedan brejk i podhitno je morao da promeni nešto u igri.

Ipak, do te promene nije došlo, Švajcarac je na još lakši način dobio drugi set i posle samo 59 minuta igre plasirao se u osminu finala.

II set:

1:6 Najbolji igrač na svetu uspeo je da napravi još jedan brejk, što mu je dalo priliku da servira za meč. Federer je lako došao do meč lopti i na kraju je zasluženo slavio sa 6:2, 6:1.

1:4 Osvojio je 28. igrač na svetu prvi gem u drugom setu, ali potom nije imao mnogo šansi na Rodžerov servis. Bilo je izjednačenje u jednom trenutku 40:40, ali nije uspeo da dođe do brejk lopte.

0:3 Filip Krajinović izgubio je ponovo svoj servis. Nije loše izgledala njegova igra u drugom gemu, bilo je nekih lepih poteza, ali opet su greške presudile. Federer je potom lako potvrdio brejk.

0:1 Rodžer Federer igra fenomenalno i veoma lako dolazi do prvog gema u drugom setu. Krajinović nije uspeo poen da osvoji.

I set:

2:6 Posle nešto više od pola sata igre Rodžer Federer osvojio prvi set protiv Filipa Krajinovića. Srpski igrač nije odigrao kako zna i Švajcarac je bez veće muke poveo sa 1:0 u setovima.

2:4 Najbolji igrač sveta lako je dobio svoj gem, a potom je uspeo i da napravi brejk. Krajinović je gubio sa 0:30, potom je došao do gem lopte 40:30, ali je Švajcarac osvojio tri poena zaredom i napravio novi brejk.

2:2 Krajinović se susretao sa dve brejk lopte, ali je uspeo da se izvuče, pre svega zbog dobrog prvog servisa. 28. igrač sveta izjednačio je 2:2.

Veoma težak gem za našeg igrača, a sve je krenulo od velike greške sudije prilikom rezultata 15:15. Linijski arbitar rekao je "foot-fault", odnosno da je Krajinović gazio liniju. Na usporenom snimku videlo se da je sudija pogrešio.

1:2 Odličan odgovor Krajinovića na izgubljeni servis gem. Srpski igrač odmah je oduzeo servis Švajcarcu, prevashodno zbog odličnog riterna, strpljive igre, ali i grešaka Federera.

0:2 Federer je forhend paralelom osvojio prvi poen na Filipov servis, ali je potom naš igrač uzvratio odličnom bekhend paralelom. Usledio je viner Federera, a potom i greška 28. igrača na svetu, 15:40. A potom i brejk prvog igrača na svetu.

0:1 Dobar gem za srpskog tenisera na početku duela. Krajinović je oduzeo dva poena Rodžeru na njegov servis, ali je Švajcarac dobrim servisima i forhendima osvojio uvodni gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve