Nova vest
Tenis

Sreda, 07.02.2018.

16:00

Da li se bliži kraj srpskom tenisu?

Situacija u kojoj se našla Fed kup reprezentacija Srbije poslednja je u nizu tamnih stranica knjige koja nosi naziv "srpski tenis".

Izvor: B92

Autor:B92

Da li se bliži kraj srpskom tenisu?
Foto: B92/Sara Miliæeviæ

Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić je, usled velikih kadrovskih problema, morala da pozove samo tri igračice za duel prvog kola prve grupe Evro-afričke zone u Talinu.

Srbija na takmičenju u kojem učestvuje 14 selekcija podeljenih u četiri grupe nema nijednu predstavnicu iz top 200, pošto će nas predstavljati 264. teniserka sveta Dejana Radanović, Olga Danilović koja je 304. i Bojana Marinković, trenutno 573. na WTA listi.

Cilj je plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B, koji je na programu 21. i 22. aprila i koji, sa ove tačke gledišta, deluje kao teško ostvariv cilj.

Ne tako davno, tačnije pre nešto više od pet godina, naš nacionalni tim borio se za titulu u ovom takmičenju, kada su Čehinje bile bolje od Ane Ivanović, Jelene Janković, Aleksandre Krunić i Bojane Jovanovski u finalu.

Kompletan tekst o stanju u srpskom tenisu pročitajte u našem tekstu "Da li dolazi kraj srpskom tenisu?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve