Nova vest
Tenis

Subota, 03.02.2018.

10:25

Đoković može da ispadne iz 250 na ATP

Novak Đoković pauziraće neodređeno vreme zbog operacije lakta desne ruke, a iako nije naglasio koliko će to tačno trajati, spekuliše se najmanje do Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković može da ispadne iz 250 na ATP
Foto: Getty images

Đoković je već propustio šest meseci zbog problema sa laktom, povratak na Australijan open nije bio uspešan, zbog čega je trenutno tek 13. igrač sveta.

Međutim, nova pauza preti da dodatno degradira njegovo mesto na ATP listi, a ukoliko zaista bude pauzirao do Vimbldona, Đoković bi mogao da ispadne iz 250 najbolje rangiranih igrača sveta!

Đoković trenutno ima 2.470 bodova, a u nastavku sezone brani 2.290 na osam turnira. Već krajem februara će ostati bez prvih 90, jer neće "braniti" četvrtfinale iz Akapulka od prošle godine.

Bez obzira na operaciju srpski teniser nije planirao da opet igra u Meksiku, već tek na Mastersu u Indijan Velsu 3-8. marta, a potom na Mastersu u Majamiju 21. marta do 1. aprila.

Na američkoj turneji Đoković bi trebalo da brani svega 90 bodova, odnosno četvrto kolo u Kaliforniji, dok na Floridi nije igrao 2017.

Zatim će izgubiti još 180 bodova jer u njegovom rasporedu nema Mastersa u Monte Karlu, gde je igrao četvrtfinale prošle godine, ali bi do kraja maja mogao da ostane bez dodatnih 960 na osnovu polufinala Madrida i finala Rima.

Zatim slede Rolan Garos i još jedno četvrtfinale (360), potom Istborn gde opet sigurno ostaje bez bodova jer neće braniti titulu od prošle godine (250), dok će mu se na Vimbldonu "poništiti" 360 na osnovu četvrtfinala i poslednjeg turnira koji je igrao 2017.

Na osnovu trenutne ATP liste, Đoković bi sa svega 180 bodova na svom kontu pao na deobu 277. pozicije sa Amerikancem Aleksandrom Sarkasijanom i Turčinom Džemom Ilkelom.

Bez obzira na svet, za Đokovića je najvažnije da se konačno reši problema sa laktom, jer će tek u tom slučaju imati šansu da se vrati u prepoznatljivu formu, a u tom slučaju povratak u Top 10 će biti neizbežan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve