Nova vest
Tenis

Petak, 02.02.2018.

21:20

Osvojila Australijan open, pa eliminisana u Sankt Peterburgu

Ruskinja Darija Kasatkina plasirala se u polufinale turnira u Sankt Peterburgu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Karolinu Voznjacki iz Danske 7:6(2), 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Osvojila Australijan open, pa eliminisana u Sankt Peterburgu
Foto: Getty images

Ruskinja je tako drugi put u karijeri pobedila igračicu broj jedan na WTA listi, pošto je prošle godine slavila protiv Nemice Anđelik Kerber.

"Tek što je osvojila Australijan open, a pošto sam je pobedila znači da sam dobro igrala. Pokušavala sam samo da igram poen po poen i da ostanem fokusirana tokom poena", rekla je Kasatkina.

Kasatkina će se za plasman u finale turnira u Sankt Peterburgu boriti protiv Kristine Mladenović iz Francuske, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Čehinje Katerine Sinaikove sa 6:4, 6:3.

Svoje mesto u polufinalu je rezervisala i Petra Kvitova iz Češke, koja je bila bolja od šampionke Vimldona Jelene Ostapenko sa 6:0, 6:2.

Kvitova će u polufinalu igrati protiv Julije Gerges. Nemačka teniserka je u četvrtfinalu pobedila Ruskinju Elenu Ribakinu sa 6:3 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve