Nova vest
Tenis

Petak, 02.02.2018.

20:29

Đere: Imao je i više sportske sreće

Srpski teniser Laslo Đere rekao je, nakon poraza od Amerikanca Sema Kverija u prvom kolu Dejvis kupa, da je dao sve od sebe da donese prvi bod svojoj ekipi

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Đere: Imao je i više sportske sreće
Foto: StarSport

Teniska reprezentacija SAD povela je danas protiv Srbije sa 1:0 u meču prvog kola Dejvis kupa, pošto je Sem Kveri pobedio Lasla Djerea sa 6:7, 6:2, 7:5, 6:4 u Nišu.

"Žao mi je što sam izgubio, imao sam neke polušanse, na 0:30 i 15:30, ali je najčešće je u tim trenucima Kveri odigrao dosta dobro", rekao je Đere na konferenciji za novinare.

Đere je kazao da je dobro ušao u meč, međutim, da mu je u drugom setu malo pala koncentracija i da se nije osećao najbolje.

"Što se tiče trećeg i četvrtog seta, dobro sam se osećao, mislim da sam dizao nivo igre do samog kraja, ali tako je i on uradio i danas je bio bolji od mene. Mislim da je imao i više sportske sreće", rekao je srpski teniser.

On je rekao da je publika u Nišu bila odlična i pomagala mu u najvažnijim trenucima.

"Ovo je bila nova situacija za mene iako sam prošle godine igrao prvi put pred domaćem publikom. Kad ste u Dejvis kupu ne igrate samo za sebe, već za ceo tim i državu", izjavio je Đere.

Američki teniser Sem Kveri kazao je da je meč bio zahtevan do samog kraja, ali da je iskoristio pauzu tokom susreta da dodje do snage i pobedi.

"Prijalo mi je to što grupa naših navijača putuje sa nama i bodri nas", kazao je Kveri.

U drugom meču dana igraju Dušan Lajović i Džon Izner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve