Nova vest
Tenis

Sreda, 03.01.2018.

19:00

Federer: Povrede u 30-tim su normalne

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, rekao je kako su pre igrači završavali karijere početkom 30-tih, a sada je svima čudno kada se neko povredi u tim godinama.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer: Povrede u 30-tim su normalne
Getty Images

Švajcarac je tako branio Novaka Đokovića, Stena Vavrinku i Endija Marija, rekavši da se svi sa čuđenjem pitaju kada se neko povredi u 30-tim.

"Pre je bilo normalno da sa 30-tak godina gledate kao završnu fazu karijere. Sada se od momaka očekuje da igraju do 36", rekao je Federer.

Švajcarac nije branio samo igrače iz vrha tenisa, već i tenis kao sport.

"Kada se neko povredi u 31. godini, svi su kao: 'O Bože, kako je to moguće'. Zapravo, to je sasvim normalno", istakao je Rodžer.

Podsećamo, Novak ima problema sa laktom, Vavrinka sa kolenom, Marija muči kuk, dok Nadala takođe muči povreda kolena.

"Mnogo momaka je ušlo sada u tridesete. Nekada su se u tim godinama povlačili, odlazili u penziju – Edberg, Sampras...", kazao je Federer.

Takođe, Švajcarac je imao problema sa povredom kolena, zbog čega je propustio veliki deo 2016. godine. Vratio se prošle godine i imao je jednu od svojih najboljih godina u proteklih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve