Nova vest
Tenis

Petak, 29.12.2017.

19:00

"Novak nije bio čovek, bio je nepobediva mašina"

Dominik Tim, austrijski teniser i trenutno peti igrač na ATP listi, istakao je da je normalno da je kod Novaka Đokovića došlo do zamora.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA/ETIENNE LAURENT

Tim je reagovao na Đokovićevo odustajanje sa prvog turnira u sezoni, istakavši da su godine u samom vrhu svetskog tenisa izmorile Đokovića, ali veruje da će se brzo vratiti.

"Nije bio čovek, bio je mašina i u tom periodu je bio gotovo nepobediv", rekao je Tim, a onda nastavio:

"Normalno je da ne možete da budete večno na tom nivou, čak i ako ste Novak. Ali sam poprilično siguran da će se vratiti jači i mislim da se svi nadaju da povreda nije previše ozbiljna".

Kevin Anderson, drugi finalista u Abu Dabiju, zna da je srpskom igraču sada najteže.

"Ako se ne osećate zdravim, koliko god da je teško, bolje je ne igrati. Posebno je teško nekome kao što je Novaku, zbog velikog očekivanja i onoga što je ostvario u ovom sportu", istakao je Anderson.

On je dodao da od težine povrede zavisi njegovo učešće u Melburnu.

"Verujem da razmišlja o Australiji, a ako se ne oseća dovoljno dobro da može da osvoji taj turnir, verovatno neće želeti da izlazi na teren samo da bi igrao. Teško je, ne znam u kakvom je trenutno stanju, ali mu želim brz oporavak", dodao je Južnoafrikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve