Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.12.2017.

13:31

Agasi: Radek ima osobine najboljih trenera

Trener Novaka Đokovića Andre Agasi veruje da Radek Štjepanek koji se nedavno priključio timu ima sve osobine najboljih trenera na svetu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Agasi: Radek ima osobine najboljih trenera
Getty Images

Čeh je dugo bio konkurentan u singl konkurenciji, ali je najbolje rezultate ostvario u dublu zahvaljujući prepoznatljivoj servis-volej igri.

Kao dubl igrač je osvojio Australijan Open i US Open i Dejvis kup. Đoković je proletos otpustio ceo svoj tim i sada posle Agasija, angažovao Štjepaneka.

"Prema mom iskustvu, najbolji treneri na svetu su oni koji rano nadmaše očekivanja. Oni moraju da se prilagođavaju, da improvizuju i nadvladaju probleme. Moraju da pronađu načine i da maksimizuju uspon igrača i na najmanju meru svedu njegov pad. Potrebna je jaka radna etika i godine uspeha uz pravi duh. Mislim da Radek sve to donosi sa sobom", rekao je Agasi.

Novi Đokovićev trener bi srpskog igrača na turnirima trebalo da prati od egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a prvi zvanični turnir bi Đokoviću trebalo da bude Doha početkom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve