Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.12.2017.

17:32

Hjuit: Ne otpisujte Novaka i Endija

Legendarni australijski teniser Lejton Hjuit očekuje povratak Novaka Đokovića i Endija Marija u vrh svetskog tenisa.

Izvor: AK

Autor: AK

Hjuit: Ne otpisujte Novaka i Endija
Foto: Getty images

Srbin je dominirao nekoliko godina, da bi posle prve titule na Rolan Garosu 2016. usledio strmoglav pad i pauza zbog povrede nakon Vimbldona ove godine.

S druge strane, Škot je "vladao" ATP listom nakon pomenutog početka Đokovićevog pada, ali je to trajalo samo do kraja prošle godine kada kreće i njegovo posrtanje i problemi sa povredama.

"Ne znam da li će biti dominantni kao što su bili, neće im biti lako da nastave tamo gde su stali, ali ih ja nikad ne bih otpisao. Odlično su igrali u vrelim ali i večernjim uslovima u Australiji, ako preguraju prvu nedelju, onda će ih biti teško pobediti", smatra Hjuit.

Đoković je jedan od najdominantnijih igrača u istoriji Australijen opena, osvojio je šest titula od 2008, a na teren bi trebalo da se vrati na egzibicionom turniru Abu Dabiju 28-30. decembra, a prvi zvanični nastup će imati u Dohi 2-7. januara.

S druge strane, Mari bi prvi nastup u novoj sezoni trebalo da ima na turniru u Brizbejnu koji počinje 31. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve