Nova vest
Tenis

Petak, 17.11.2017.

14:10

Federer prestigao Đokovića, a potom i Vudsa

Rodžer Federer, drugi igrač sveta, došao je do cifre od 110.235.682 dolara, čime je prestigao Tajgera Vudsa po broju zarađenog novca od turnira.

Izvor: PT

Autor: PT

Federer prestigao Đokovića, a potom i Vudsa
Getty Images

Švajcarac je u karijeri zaradio mnogo više od ovoga od raznih sponzora, međutim kada je reč od novcu od turnira, Federer je postao neprikosnoven.

Dugo godina tu listu držao je Tajger Vuds sa 110.061.682 dolara, ali kako od 2009. godine nije imao veće rezultate, njegova zarada od turnira nije mnogo rasla.

Takođe, Federer je ranije u toku godine prestigao Novaka Đokovića u ovoj kategoriji, koji je u dosadašnjem delu karijere od turnira zaradio 109.805.403 dolara, što znači da će on sledeće godine vrlo verovatno prestići Vudsa.

Postoji velika mogućnost da srpski teniser do kraja karijere bude novčano uspešniji (po zaradi od turnira) i od Federera, pošto je Đokoviću mlađi od Švajcarca čak šest godina.

Međutim, za sada Federer je preuzeo čelo liste i na kraju Mastersa u Londonu samo će još više povećati svoj novčani iznos od zarade na turnirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve