Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.11.2017.

17:49

Dimitrov pobedio Tima na debiju u Londonu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov ostvario je prvu pobedu na Završnom mastersu u Londonu pobedivši Austrijanca Dominika Tima sa 2-1 (6:3, 5:7, 7:5).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dimitrov pobedio Tima na debiju u Londonu
Getty images

Bugarin je pobedio za nešto manje od dva i po sata igre i posle meča rekao da ne može da veruje kakva je atmosfera u londonskoj O2 areni.

Ovo je 26-godišnjem igraču debitantski meč za Završnom mastersu nakon skoro deset godina u profesionalnom tenisu.

Osim plasmana na turnir u Londonu, Dimitrov godinu završava na svom najboljem, šestom mestu. Međutim, njegovoj prvoj pobedi u velikoj meri je doprineo i prvi servis Dominika Tima u prvom setu.

Bugarinu je bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu posle čega je četvrti igrač planete uspeo da nakratko zapreti Bugarinu ali ne i da mu oduzme servis pa je prvi set okončan sa 6:3.

U drugom se Tim vratio. Nekoliko gemova se u tom setu igralo na razliku, a odlučujući udarac je zadao austrijski igrač u 12. gemu kada je oduzeo servis Dimitrovu i brejk loptu ujedno pretvorio u set za 7:5.

Dimitrov tu nije posustao, do kraja je osvojio ukupno 24 vinera, a deo njih mu je pomogao da još dva puta napravi brejk u trećem setu, što je uz jedan pretrpljen bilo dovoljno da pobedi i bar trenutno se nađe na čelu grupe u kojoj su pored njega još i Rafael Nadal i David Gofan.

Dimitrov naredni meč u "Pit Sampras" grupi igra protiv Davida Gofana, a Tim će se na terenu naći sa Nadalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve