Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.11.2017.

12:47

Agasi: Sa Novakom u Australiji ako ne bude rizično

Trener Novaka Đokovića Andre Agasi nije isključiv po pitanju nastupa našeg tenisera na Australijen openu.

Izvor: AK

Autor: AK

Agasi: Sa Novakom u Australiji ako ne bude rizično
Foto: Getty images

Đoković je pre nekoliko nedelja najavio da bi u Melburnu trebalo da se vrati nakon višemesečne pauze zbog povrede, ali to još uvek nije definitivno.

"Biću s njim u Australiji ako ude spreman i nastup ne bude rizičan. Srećom, njegova povreda lakta može potpuno da se zaleči, sve dok dozvoli sebi dovoljno vremena za oporavak i terapiije. To je težak put pa svakodnevno razgovaramo. To su važne odluke koje zajedno donosimo", rekao je Agasi.

Đoković je posle Vimbldona odlučio da napravi pauzu do sledeće sezone zbog povrede lakta koja ga je mučila više od godinu dana.

"Verujem da može da se vrati u najbolju formu i bez mene, ali je moj cilj da to ostvari na jednostavniji način, efikasniji. Život ima drugu dimenziju kada porodica raste. Održanje ravnoteže postaje mnogo važnije. Imao snažan odnos, pomažem mu u mnogim odlukama, radim s njim, razgovaramo, provodimo zajedno dosta vremena. Trudim se da mu pomognem kad on oseti da mogu to da uradim", dodao je Amerikanac.

Agasi se prošlog leta neočekivano našao u ulozi trenera nakon što je dugo bio van tenisa.

"Sve vidim iz druge perspektive, uključujući i sam tenis. Vidim kroz šta igrači prolaze svkog dana. Kada sam ja igrao, nisam osećao pritisak, samo stres, ogroman stres. Trudiš se da sve funkcioniše savršeno kako bi mogao da budeš koncentrisan, a zbog tolikog fokusa ne osećaš pritisak. Krećeš se, pratiš lopticu, radiš svoj posao. Nema pritiska. Sada je obrnuto kada savetuješ nekoga ko veruje u tebe i čiji život na neki način usmeravaš da bi bio bolji", kaže Agasi.

Kada je počeo saradnju sa Đokovićem glavno pitanje je kakav će imati odnos prema španskom "guruu" Pepeu Imasu.

"Nisam imao ništa s njim, on je u direktnom kontaktu sa Novakom", zaključio je Agasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve