Nova vest
Tenis

Subota, 11.11.2017.

12:45

"Federer je čudo kakvo se rađa jednom u 50 godina"

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Pit Sampras kaže da se igrači kao što je Švajcarac Rodžer Federer rađaju jednom u pola veka.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty Images

Federer je tokom svoje bogate karijere nadmašio Samprasovih 14 titula i sa 19 se osamio na vrhu.

Rodžer samo ove godine ima odnos pobeda i poraza 49-4, a sa 36 godina i dalje igra odlično.

"Još uvek igra na visokom nivou. Samo je napredovao. Dodao je agresivnost svojoj igri, ulazi u teren i dodaje novîne. Fizički i mentalno, održati se u tim godinama i želeti da budeš na terenu, to je neverovatno", rekao je Sampras za sajt Vimbldona.

U tim godinama i sa tolikim brojem osvojenih titula, Federer po Samprasovom mišljenju ima prava da "radi šta hoće", odnosno može da bira hoće li igrati još ili ne. Sampras smatra da bi Švajcarac komotno mogao da igra još godinu ili dve.

"Još je srećan jer troši vreme na to. Rodžer je jedno od onih 'čuda prirode' koja se pojavljuju svakih pedesetak godina. Bio je vrlo pametan sa svojim kalendarom i nije se preforsirao. Igrao je dovoljno da održi svežinu", kaže Sampras.

On ističe da njegova generacija nije naslućivala da će se pojaviti toliko dominantnih igrača. Nadal je već prestigao Samprasa (16 titula), a blizu mu je i Đoković (12).

"Imate trojicu momaka koji su međusobno osvojili 47 GS i ta činjenica 'vas oduva'. U mojoj generaciji je definitivno to bilo raširenije među igračima i nismo imali tri igrača dominantna kao što Rodžer, Rafa i Novak jesu ovako dugo", objasnio je Sampras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve