Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.11.2017.

08:51

Najveći dan u karijeri Filipa Krajinovića

Srpski teniser Filip Krajinović boriće se danas protiv Amerikanca Džeka Soka za prvu titulu na Mastersima.

Izvor: B92

Autor:B92

Najveći dan u karijeri Filipa Krajinovića
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Krajinović i Sok, 22. teniser sveta, će od 15 sati u prvom međusobnom meču odmeriti snage u pariskom ‘Bersiju’.

Filip je napravio najveći uspeh u karijeri, pošto se juče plasirao u prvo finale na Mastersima pobedom u Parizu nad Amerikancem Džonom Iznerom 6:4, 6:7 (2:7), 7:6 (7:5).

On je postao tek drugi Srbin, posle Novaka Đokovića, koji je izborio u muškom singlu finale na Mastersima i od ponedeljka će biti oko 30. mesta na ATP listi.

"Turnir još nije završen. Spremiću se za finale i videćemo šta će biti. Pristupam meču kao još jednom u nizu, protivnik će mi biti Džek Sok. Znam ga još iz juniorskih dana, on je odličan igrač. Meč će biti zanimljiv, a ja ću dati sve od sebe da sezonu snažno završim", rekao je Krajinović.

Prethodno je iznenađujuće eliminisao Juta Sugitu, Sema Kverija, Nikolasa Maua, dok mu je pre trijumfa nad Iznerom predao meč prvi reket sveta Rafael Nadal.

Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016. (prva runda), Majami 2015 (druga runda), Indijan Vels 2015. (prva runda), Majami 2010. (prva runda).

Sok se plasirao u finale nakon što je savladao Francuza Žilijana Benetoa 7:5, 6:2.

Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 4.273.775 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve