Nova vest
Tenis

Subota, 04.11.2017.

13:50

Krajinović posle drame u finalu Mastersa u Parizu!

Filip Krajinović uspeo je da se plasira u finale Mastersa u Parizu, pošto je posle velike borbe pobedio Džona Iznera – 6:4, 6:7(2), 7:6(5).

Izvor: PT

Autor: PT

Krajinović posle drame u finalu Mastersa u Parizu!
Getty Images

Srpski teniser ostvario je najveći uspeh u karijeri i u finalu će igrati protiv Džeka Soka koji je posle dva seta pobedio Žulijena Benetoa.

Krajinović će od naredne nedelje ući među 40 najboljih na svetu, a možda i među 30, ukoliko bude bio uspešan u finalu.

Podsećamo Krajinović je na turnir došao kao kvalifikant i uspeo je da napravi najveći uspeh u karijeri. Srpski teniser, koji je trenutno 77. igrač sveta, napravio je šest uzastopnih pobeda, sedam ako se računa Nadal koji mu je predao meč u četvrtfinalu.

Ogroman uspeh za srpkog tenisera, redom su padali Pelja, Đere u kvalifikacijama, pa potom Sugita, Kveri, Mau, *Nadala i Izner!

Srpski teniser odlično je otvorio meč i već posle 20-tak minuta igre došao do brejka prednosti, 3:2. Ubrzo ga je i potvrdio i došao do prednosti od 4:2. Sjajno je funkcionisala bekhend paralela, dok je i forhend služio veoma dobro.

Posle samo 33 minuta igre Krajinović je došao do seta (6:4) prednosti i tako najavio da bi mogao do velikog uspeha. U drugom setu 77. igrač planete nije mogao ništa na servis Amerikanca, ali ni ovaj nije uspeo da zapreti.

Pošteno, pobednika je odlučio taj-brejk, u kojem je Fića popustio, izbacio dva forhenda u aut i tako izgubio drugi set, 7:6(2).

Tokom odlučujućeg seta videlo se da je Krajinoviću ponestalo malo svežine, upao je u malu krizu, ali se brzo oporavio i zaigrao dobar tenis. Spasao je dve brejk lopte, a najvažnija je bila pri rezultatu 4:4, kada je Izner mogao do brejk. Ipak, Krajinović je spasao brejk-šanse i poveo sa 5:4.

Izner nije popuštao na svoj servis, pa posle otišlo u odlučujući taj-brejk. Tamo je srpski teniser ponovo slabije krenuo, gubio je sa 3:1 i 4:2, međutim nije gubio nadu. Uspeo je da napravi jedan mini brejk, a potom i drugi i tako dođe do prilike za pobedu.

Prvu meč loptu je iskoristio i zasluženo prošao u veliko finale Mastersa u Parizu.

III set

KRAAAAAAJ Filip Krajinović je u finalu Masters u Parizu! Gubio je srpski teniser sa 4:2 u taj-brejku, ali je uspeo da se vrati i pobedi meč. Presudan je bio ritern, koji je u dva navrata bio odličan. Bravo Fićo, 6:4, 6:7(2), 7:6(5)!

Izner je lako došao do izjednačenja, 5:5. U naredna dva gema igrači su čuvali svoje servise pa će taj-brejk odlučiti pobednika meča, 6:6.

Posle nešto sporijeg tempa, Izner je ozbiljo zapretio pri rezultatu 4:4. Amerikanac je imao brejk loptu, međutim odličnom igrom srpski igrač je uspeo spasi i da dođe do vođstva 5:4.

Krajinović se nalazi u mini krizi, međutim uspeva da dobija svoje servis gemove. Izner je bio prišao na 30:30, imao izglednu priliku da dobije poen, ali je na svu sreću pogrešio i srpski teniser je došao do gem lopte. Potom je odservirao as i došao do 3:2.

Izner je odservirao 21. as na meču i time došao do prednosti od 2:2. Krajinović nema mnogo prilika na servis visokog Amerikanca.

Amerikanac je lako došao do svog gema, 1:1. Izner igra nešto bolje u ovim trenucima meča. Srpski tenise takođe je bez većih problema osvojio treći gem, 2:1.

Izner je imao brejk loptu, ali je Filip imao sreće i Amerikanac je promašio. 77. igrač sveta je potom odigrao odlično na mreži i došao do gem lopte. Posle velike borbe srpski igrač uspeo je da dobije prvi gem, 1:0.

Krajinović je sigurno krenuo treći set i došao lako do 40:15. Međutim, onda je nekontrolisano izbacio dva forhenda u aut, 40:40. Srpski igrač je dobio poen, al je potom Amerikanac ponovo došao do izjednačenja 40:40.

II set

Srpski teniser uspeo je da izjednači na 6:6, i sledi taj-brejk. U 13. gemu Krajinović je popustio i nije uspeo da završi meč. Izner dobija lako taj-brejk i tako je izjednačio na 1:1 u setovima, u taj-brejku je bilo 7:2.

Posle male pauze kada je pozlilo jednoj gospođi na tribinama, meč je nastavljen, a obojica tenisera pružaju dobru igru. Ne popuštaju obijica i rezultat je 6:5 za Iznera i Krajinović servira.

Krajinović je veoma raspoložen na ovom meču. Igra samouvereno i dolazi do izjednačenja 4:4.

77. igrač sveta napravio je veliki pritisak u petom gemu, došao do 40:40, potom imao zicer na mreži, ali ga je promašio. Izner je potom dobio poen i dolazi do 3:2.

Igra se dosta ujednačeno u drugom setu. Obojica tenisera su lako dobila naredne gemove, 2:2, onda je usledio pritisak Krajinovića.

Srpski igrač dobro je krenuo, a potom je Izner smanjio na 40:30. Međutim lako je došao poena i izjednačenja na 1:1.

Krajinović je sa odličnom igrom nastavio i na početku drugog seta. Srpski teniser je došao do 0:30, međutim onda je Izner tri puta dobro odservirao i preokrenuo na 40:30. Potom se dobro snašao na mreži i poveo sa 1:0.

I set

Srpski teniser je bez izgubljenog poena u desetom gemu došao do vođstva od 1:0 u setovima, 6:4. Odličnih 30-tak minuta 77. igrača sveta.

Izner je lako došao do smanjenja vođstva, a onda je usledio servis gem Krajinovića.

U naredna dva gema teniseri su suvereno držali svoje servise pa je rezultat 5:3 za srpskog tenisera.

Prelepom igrom sa osnovne linije Krajinović je uspeo da potvrdi brejk i vodi sa 4:2.

Srpski teniser je potom lako došao do izjednačenja 2:2, a onda je u narednom gemu uspeo da dođe do brejka, 3:2! Izner je zatražio pomoć lekara jer ima mali problem sa desnim kolenom. Krajinović igra odlično.

Izner je nastavio da dominira na svoj servis i bez izgubljenog poena dobija gem, 2:1.

Opet je Izner imao brejk loptu, ali Krajinović je ponovo bio sjajan. Forhendom dolazi do izjednačenja, a potom i dobija gem 1:1.

Ušao je malo stegnuto u meč srpski teniser. Amerikanc je to iskoristio i došao do brejk lopte. Međutim, sjajnim bekhendom je spasao brejk. Ipak, Izner je ponovo došao do brejk lopte, koju je Krajinović opet spasao, 40:40!

Džon Izner prvi servira na meču i bez većih problema dobija uvodni gem, 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve