Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.10.2017.

16:45

Posle Tima, pao i Izner, Troicki ruši redom

Srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Amerikancem Džonom Iznerom 6:4, 7:6(4).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Posle Tima, pao i Izner, Troicki ruši redom
Getty images

Troicki je fantastičnom igrom osvojio čak 30 direktnih poena i napravio samo četiri greške. Za pobedu je bio dovoljan jedan brejk u prvom setu i pametna igra tokom čitavog meča.

Tokom prvog seta su obojica dobro čuvala svoje servise, sa po jednim ili dva osvojena poena protivnika, sve do devetog gema u kome Troicki bez izgubljenog poena dolazi do tri brejk lopte.

Izner je spasio prvu, ali nije drugu za 5:4, pa je srpskom teniseru ostalo samo da još jednim servis gemom potvrdi 6:4 i osvajanje prvog seta posle 26 minuta.

I u drugom setu je Srbin imao svoju šansu u 12. gemu, nije je iskoristio i ušlo se u taj brejk. U njemu je Troicki napravio dva mini-brejka izgubio jedan poen na svoj servis što je bilo dovoljno da osvoji i drugi set i meč za ukupno 69 minuta.

Ubitačni servisi Džona Iznera su bili dobro čitani, pa je Troicki posle Dominika Tima i Denisa Šapovalova uspeo da pređe i treću veliku prepreku i pobedi. Srpski igrač je prethodnu dvojicu pobedio sa po 2-1 u setovima.

Troicki u četvrtfinalu igra treći meč u petak i čeka ga još jedan "razbijač", Huan Martin Del Potro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve